Detailhandel en groothandel

Dág transactie, hállo attractie

De prioriteit van winkels ligt op het trekken en binden van klanten. Drie vragen die elke (fysieke) retailer zichzelf nu moet stellen.

Lees het artikel

Grootste jaargroei sinds 2007

De sector zit in een positieve flow. Zo groeien online bestedingen met 13%. Ook het consumentenvertrouwen stijgt verder.

Lees de Retail Update

Heeft de winkel nog toekomst?

In al het online geweld lijkt het alsof de fysieke winkel op sterven na dood is. Wat is daarvan waar? Sectorspecialist Jos Voss ligt toe.

Lees de blog

Samenwerking tussen grote spelers

LEGO en Bol.com werken aan creatief platform voor kinderen, CoolBlue komt met eigen app en Facebook zet in op retail.

Lees de Retail Update

Trends en ontwikkelingen

Detailhandel

In de detailhandel zien we een duidelijke sentimentsverbetering. Door de toename van de particuliere bestedingen, kopen consumenten simpelweg meer producten. Over vrijwel de gehele linie is dit zichtbaar, maar de sector is hiermee niet uit de problemen. Voor de groothandel heeft de toenemende internationale dynamiek een positieve impact. Voor de totale sector verwacht de Rabobank een volumegroei van circa 1,7% in 2017. Toch is in alle ketens prijsdruk voelbaar en deze komt steeds vaker bij de groothandels terecht.

  • De consument heeft minder tijd en maakt keuzes. Hij wil kopen waar en wanneer hij wil. Inspiratie en verkoop via meerdere kanalen is noodzakelijk.
  • Het buitenland is een interessante afzetmarkt voor de groothandel, gezien de beperkte groeimogelijkheden op de Nederlandse markt.
  • Groothandels in retailgoederen ontwikkelen steeds vaker eigen merken of zelfs een eigen retailkanaal en integreren zo verder voorwaarts in de keten.

In welk deel van de sector u ook actief bent, u vindt actuele informatie op Rabobank Cijfers & Trends.

Lees meer op de Rabobankwebsite Cijfers & Trends

Sectorspecialist detailhandel en groothandel

Onze sectorspecialist is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Hij helpt u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank