Blog zakelijke dienstverlening

Hinrich Slobbe

Zet uw business in de steigers!

Hinrich Slobbe

Tijdens mijn eerste baantje, begin jaren tachtig, was ik assistent op een computerafdeling van een chemisch bedrijf. Mijn belangrijkste taak was het wisselen van dikke schijven met een stuk of tien lagen. Op die schijven zat kennelijk niet veel ruimte, want dagelijks werden ze elke paar uur omgewisseld om de meest recente data op die schijven te plaatsen. Die baan is verdwenen. Op een beetje memorystick zit tegenwoordig meer opslagruimte dan op de schijven in zo’n datacentrum uit die tijd.

Zo is er in 35 jaar veel veranderd. En niet alleen in de ICT. Winkels verdwijnen, communicatie vernieuwt voortdurend, onderwijs innoveert, energie komt van wind, zon en water. Van beroepen zoals postbode, boekhouder, makelaar,  krantenbezorger, journalist en vakantieconsulent is niet eens zeker of die over twintig jaar nog bestaan. ‘Change is here to stay’! En het gaat steeds sneller.

Business Model Canvas

Vraagt u zich weleens af of datgene wat u doet nog relevant is? Of uw klanten zitten te wachten op uw product of dienstverlening? Om het antwoord te vinden is er een nieuw instrument: het ‘Business Model Canvas’, waarbij waardepropositie centraal staat. Daarbij stelt u zich de vraag waarom uw klant voor úw bedrijf kiest. Dat kan te maken hebben met de kwaliteit van uw dienstverlening, de motivatie en competenties van uw medewerkers, de partners met wie u samenwerkt, de intimiteit met uw klanten, het succes van uw distributiekanalen en de klantsegmenten die u gekozen heeft.

Verdienmodel en kostenstructuur

Het resultaat van deze analyse vertaalt zich in een verdienmodel en een kostenstructuur. Bij verdienmodel gaat het over de manier waarop u geld verdient. Kiest u voor uurtje-factuurtje? Heel traditioneel. Bij dienstverlening is het interessant om in abonnementen te denken. Of de schaalbaarheid van uw business; dat u zonder al te veel kosten kunt uitbreiden en daarmee marges en winstgevendheid sterk verbetert. Bij kostenstructuur is vooral aanpassingsvermogen bij daling of stijging van de afzet interessant. Flexibilisering is het antwoord op verandering van uw business.

Ik ga graag met u in discussie over uw businessmodel. 'Canvas' is hét geraamte om uw bedrijf in de steigers te zetten!

Het Business Model Canvas is één van de onderwerpen van het miniMaster-programma voor ICT-ondernemers, dat we in samenwerking met de Coöperatie Fabriek organiseren voor onze klanten.

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 29 januari 2015

Reageer via Rabobank Dienstverlening netwerkgroep op LinkedIn

Contact

Rabobank