ZorgScoop april 2018

Hoe digitalisering de zorg helpt

De innovatiekracht en het ondernemerschap moeten worden versterkt om de zorgsector houdbaar te maken voor de toekomst. Hiervoor is transformatie nodig, stelt Michel van Schaik directeur Gezondheidszorg Rabobank. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die zich inzetten om de gezondheidszorg te vernieuwen. De zorgprofessionals staan er ook steeds meer voor open en zien de mogelijkheden om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

In deze ZorgScoop vertellen innovators en zorgondernemers over hun bijdrage aan de digitalisering in de gezondheidszorg.

"Onze ambitie is om e-healthoplossingen voor alle chronische zorg toe te passen."

Het organiseren van zorg in de keten vraagt om een vernieuwde digitale omgeving. Hoe? Algemeen directeur van zorggroep HuisartsenOZL Esther van Engelshoven heeft digitalisering onderdeel gemaakt van een brede regio-aanpak. 

Lees hoe ook u maximaal rendement uit digitale oplossingen haalt

"Digitalisering maakt cliënten zelfredzamer, mits we uitgaan van twee basisvoorwaarden."

Digitaal als het kan. Dat is het motto van de grootste zorgaanbieder voor verstandelijk beperkten ’s Heeren Loo. Programmamanager innovatie Suzanne Verheijden deelt twee basisvoorwaarden voor succes.

Lees over de basisvoorwaarden voor zelfredzaamheid in de zorg

Is meer practivisme de oplossing?

"Voor een modaal gezin gaat circa 25% van het bruto inkomen op aan zorg. Als dit zo blijft zal dit percentage oplopen naar 50% in 2040". Directeur Gezondheidszorg Rabobank Michel van Schaik deelt in zijn blog oplossingen en kansen.

Lees waarom geld niet de oplossing is

Verbeter de kwaliteit van zorg door data te delen

“Met iedere patiënt bouwen we een digitale relatie op”, vertelt Jak Dekker - Directeur Equipe Zorgbedrijven. En dat allemaal door gebruik te maken van data. Dekker raadt iedere zorgorganisatie aan daarmee te beginnen. 

Lees wat uw data voor uw zorgorganisatie kan betekenen

ZorgScoop-special: 3 unieke innovaties die de zorg verbeteren

Digitalisering in de gezondheidszorg krijgt steeds meer aandacht. Ondernemers in Nederland barsten van de innovatieve ideeën om de kwaliteit van zorg te verbeteren en tegelijkertijd bij te dragen aan een maatschappelijk vraagstuk. Wij spraken drie ondernemers in de gezondheidszorg die met hun innovatie de wereld een stukje beter willen maken.

Contact

Rabobank