Tesla zorgt voor revolutie

Richard Jeurissen

Innovatie in mobiliteit

Richard Jeurissen

Het tijdschrift Forbes heeft autofabrikant Tesla in september op nummer één geplaatst in de top 100 van meest innovatieve bedrijven. Dat is goed nieuws voor Tesla, maar ook voor de totale automotive-sector, die (te) vaak minder positief in het nieuws komt.

Die rating onderstreept wat mij betreft het belang van innovatie, vooral op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid. Het mooiste is nog dat Tesla gezorgd heeft voor een versnelling van innovaties bij andere autofabrikanten. De resultaten zijn significant. Opeens blijken de verbrandingsmotoren nog veel ontwikkelingspotentieel te hebben en komt er meer keuze in hybride of volledig elektrische aandrijflijnen. Tesla heeft dus de gevestigde orde wakker geschud en de fabrikanten op scherp gezet.

Verregaande ontwikkelingen

Intussen kijken wij niet meer op van een 1 liter-driecilindermotor met meer dan 100 pk in een middenklasse-auto en een brandstofverbruik van minder dan 5 liter per 100 kilometer. Ook gaan de ontwikkelingen steeds verder en blijft het niet alleen bij innovatie van de aandrijflijn. Andere slimme technieken zorgen voor meer veiligheid op de weg, een betere doorstroming en dus minder files. Kortom, de sector zal vaker in het nieuws verschijnen!

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 22 september 2015

Reageer via Rabobank Automotive netwerkgroep op LinkedIn

Contact

Rabobank