Banxware en Rabobank maken kortlopende financiering toegankelijker

3 augustus 2023 11:02

Banxware, een Duitse Fintech, en Rabobank, de grootste financier van MKB-bedrijven in Nederland, kondigden tijdens Money2020 een nieuwe samenwerking aan, gericht op het toegankelijker maken van kortlopende financiering voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB). Om dit makkelijker te maken biedt Banxware in samenwerking met Rabobank een Embedded Lending oplossing aan. Samen brengen zij financieringsopties naar populaire digitale bedrijfsplatforms, zodat ondernemers binnen 15 minuten kortlopende financiering kunnen aanvragen.

Rabobank

Door de state-of-the-art servicemogelijkheden en platformverbindingen van Banxware te combineren met de kennis, fondsen en risicomanagementcapaciteiten van Rabobank, krijgen ondernemers nieuwe manieren om toegang te krijgen tot de financiering die ze nodig hebben. De samenwerking introduceert de mogelijkheid om een lening aan te vragen binnen de digitale omgevingen die ondernemers dagelijks gebruiken, zoals e-commerce platforms, boekhoudsoftware en inkoop- en logistieke platforms. De focus zal liggen op de thuismarkten van de partners met de optie om in de toekomst verder te internationaliseren.

De samenwerking stelt ondernemers in staat om op een eenvoudige en verantwoorde manier toegang te krijgen tot de korte termijn financiering die ze nodig hebben. Het aanvragen van een lening kan al binnen 15 minuten, en na goedkeuring kan het geld binnen 24 uur op de bankrekening van de ondernemer staan. Het beheer van de financiering is eenvoudig, met flexibele aflossingen en een inzichtelijk dashboard.

Als coöperatieve bank is de Rabobank al sinds haar oprichting een partner voor het midden- en kleinbedrijf. Innovatie is altijd een integraal onderdeel geweest van haar erfgoed. Deze samenwerking is opnieuw een voorbeeld van hoe de Rabobank voortbouwt op dit erfgoed. Thomas Horn, Lead Strategy Embedded Lending, Rabobank: "Door korte termijn financiering toegankelijker te maken, kunnen MKB-bedrijven en de economie als geheel floreren. Uit een recente analyse blijkt dat MKB-bedrijven met kortlopende financiering 2,2 keer sneller groeien dan bedrijven zonder kortlopende financiering. In de loop der jaren hebben we een betrouwbaar model ontwikkeld om de kredietwaardigheid te bepalen, waarmee we bewijzen dat toegankelijkheid en zorgvuldigheid niet op gespannen voet met elkaar hoeven te staan."

De samenwerking met Rabobank stelt Banxware in staat om haar diensten en bereik uit te breiden. Miriam Wohlfarth, CEO van Banxware: "Deze samenwerking brengt Embedded Financing-producten op maat van het MKB naar populaire zakelijke platforms. Samen met Rabobank bieden we nu de volledige financieringsketen, inclusief fondsen en end-to-end leningenbeheer om cashflowtekorten te overbruggen voordat ze een probleem worden. Ik ben erg trots dat Banxware de eerste stap zet naar internationalisering in samenwerking met een vertrouwde partner als Rabobank."


Jouw platform, mét de kracht van Rabo

Benieuwd wat Embedded Services kan toevoegen aan jouw platform?