Embedded Lending in 2024: 5 trends voor SaaS platformen

19 december 2023 9:00

Als we vooruitblikken naar 2024, neemt de wereld van Embedded Lending de volgende stap naar volwassenheid. Zakelijke klanten hebben hogere verwachtingen dan ooit tevoren: gebruiksgemak, gepersonaliseerde diensten en innovatieve financieringsoplossingen zijn nu essentieel. En dit alles in een omgeving waar ze erop kunnen vertrouwen dat regelgeving wordt nageleefd en hun data veilig is. Laten we de 5 trends verkennen die naar verwachting de Embedded Lending integraties in de SaaS-sector in Nederland zullen vormgeven.

Embedded Lending in 2024: 5 trends voor SaaS platformen

Trend 1. De grens tussen zakelijk en consumentengedrag vervaagt.

Ondernemers verlangen nu dezelfde soepele en intuïtieve ervaringen die ze als consument gewend zijn, binnen de zakelijke platformen waar ze hun zaken runnen. Dit betekent eenvoudige gebruikersinterfaces, 24/7 toegang tot diensten en snellere goedkeuringsprocessen. Ondernemers verwachten dat de SaaS-oplossingen die zij gebruiken modern zijn en hen het leven makkelijker maken. Wanneer aan deze eisen wordt voldaan zien we snelle adoptie van de oplossingen door ondernemers.

Trend 2. Vereenvoudigde en snelle integraties met widgets.

In 2024 zullen SaaS bedrijven steeds meer kunnen rekenen op snelle en efficiënte integratieopties. Met het opkomen van gebruiksvriendelijke widgets kunnen bedrijven binnen een week live zijn met hun Embedded Lending oplossingen. Deze trend benadrukt het belang van technologische flexibiliteit en gebruiksgemak.

Trend 3. Personalisatie door gebruik van AI en datatriggers.

Data speelt een cruciale rol in het personaliseren van financiële diensten. Door datapunten te gebruiken als triggers, kunnen financiële oplossingen beter aansluiten op de specifieke behoeften en situaties van ondernemers. Afhankelijk van de tools die de SaaS-oplossing in handen heeft kan dit handmatig of via AI worden opgezet. Dit leidt tot hogere klanttevredenheid én hogere acceptatiepercentages bij een financieringsaanvraag.

Trend 4. Regulatie en compliance worden steeds belangrijker.

Naarmate de integratie van Embedded Lending in de SaaS-sector groeit, neemt ook het belang van regelgeving en compliance toe. Niet alleen omdat hier vanuit regelgevers op wordt aangestuurd, maar ook omdat ondernemers verwachten te opereren in een veilige en gereguleerde omgeving. Betrouwbare partners die hun zaken op orde hebben zijn daarom essentieel voor SaaS platformen die Embedded Lending willen aanbieden. In 2024 zullen bedrijven die deze aspecten serieus nemen, het vertrouwen van hun klanten winnen en hun marktpositie versterken.

Trend 5: Opkomst van zakelijke kredieten naast Buy Now, Pay Later oplossingen.

Terwijl gespreid betalen blijft domineren in de check-out in de e-commerce sector, zien we een opkomst van zakelijke kredieten die gericht zijn op duurzame groei en ontwikkeling. Deze producten onderscheiden zich van ‘traditionele zakelijke kredieten’ door een modern, eenvoudig en snel proces. Deze trend wijst op een diversificatie in de financieringsbehoefte van ondernemers. Daarbij biedt het een breder veld van SaaS platformen de mogelijkheid hun dienstverlening uit te breiden met financieringsopties.

Embedded Lending in 2024 belooft een dynamisch en klantgericht landschap te zijn, waar technologische innovaties en persoonlijke aanpak centraal staan. Deze trends bieden SaaS bedrijven de kans hun dienstverlening uit te breiden en hun klanten te laten groeien. Hiermee versterken zij ook in 2024 hun relatie met hun klanten.


Jouw platform, mét de kracht van Rabo

Benieuwd hoe deze trends jouw bedrijf vooruit kunnen helpen?