Blik op de toekomst: MKB’ers

In 'Blik op de toekomst' volgen we vijf mkb’ers die willen groeien door te digitaliseren. We gaan langs bij inspirerende ondernemers die al gedigitaliseerd zijn. Maak kennis met de mkb’ers uit de online documentaire.

Marc Nieuwland

"We zijn druk bezig met de zorg die enorm verandert. Onze technologie willen we inpassen in de vraag die de zorg heeft. Ik droom van een nieuwe wasserij die bestendig is voor 2030."

Marc is eigenaar van Newasco. Opgericht in 1900 en is nu uitgegroeid tot een wasserij die meer dan 100.000 kilo per week doet. Vier jaar geleden hebben ze een chip ontwikkeld die ervoor zorgt dat iedereen altijd zijn eigen kleding terugkrijgt.

Jaco Pieper

“De ijsmarkt is lang erg conservatief geweest, met weinig innovaties. Dus het was moeilijk om een nieuw product op het schap te krijgen.”

Jaco is oprichter van Koupe. Koupe is een ijsje dat 70% minder suiker en 80% minder vet bevat. Veel minder calorieën, maar wel meer proteïne. Hij verkoopt het ijs in bijna 1.000 supermarkten. En in vijf Europese landen.

Marja Baas

“We zijn één van de drie grootste tassenmerken van Nederland. En het is nu tijd om internationaal nog meer onze vleugels uit te slaan. We willen dat vooral online doen.”

Marja is oprichter van MYOMY Do Goods. Ze maakt duurzame designertassen. Deze worden met de hand gemaakt, stuk voor stuk, steek voor steek in India en Bangladesh. Ze verkoopt ongeveer 40.000 tassen per jaar.

Oos Kesbeke

"In de weekenden en schoolvakanties was het ’s morgens vroeg opstaan en met papa mee aan de bak. Een harde leerschool, maar wel een heel goede."

Nu staat Oos aan het roer van de enige inleggerij van echte Amsterdamse tafelzuren die ons land nog rijk is. Hun producten staan bij honderdduizenden huishoudens in de koelkast. Driehonderd verschillende soort maken ze maar liefst.

Yuk-Ha Tang

"Ik wilde nooit een eigen restaurant. Dat is altijd hard werken, uren draaien en geen vakantie."

Nu is Yuk-Ha Tang eigenaresse van Tang Dynastie. Eén van de grootste Aziatische restaurants van ons land. Opa Hop Hing Tang opende in 1972 zijn eigen zaak aan de Boerhaavelaan in Schiedam. Via Hoorn vestigde het restaurant zich begin jaren negentig in de Muziekwijk in Almere, waar de derde generatie het roer inmiddels heeft overgenomen.