Ben jij al klaar voor het moderne betalen?

Betalen via pin en creditcard zit stevig in de lift. Dat geldt ook voor contactloos afrekenen. Voor jou als ondernemer biedt dat talloze voordelen. Onderneem ook zonder kopzorgen en zorg dat je klaar bent voor het moderne betalen.

Na het lezen weet je:

Wat de nieuwste ontwikkelingen op betaalgebied zijnHoe je met jouw bedrijf hierop kunt inspelen

Sinds consumenten kunnen pinnen, stijgt deze betaalwijze explosief. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Panteia, dat het betalingsverkeer in Nederland tegen het licht hield. Tussen 2010 en 2016 groeide het aantal pinbetalingen in Nederland met maar liefst 60 procent, van 2,15 miljard naar 3,57 miljard. Met name voor aankopen boven de tien euro trekt het overgrote deel van de consumenten al snel de pinpas tevoorschijn.

Onder de tien euro

Ook het aantal pinbetalingen voor een aankoop onder de tien euro groeit hard. Daarnaast neemt het aantal contactloze pinbetalingen fors toe. In 2016 werden 630 miljoen contactloze pinbetalingen verricht, 17,7% van alle pinbetalingen. In 2017 was dat al ruim 40%.

Geen contant geld op zak

Wat verder als een paal boven water staat: contant betalen is bezig met een flinke daling. Uit het jaarverslag van de Betaalvereniging Nederland blijkt dat het aandeel contante betalingen afnam van 45% in 2016 tot 41,4% in 2017. Een op de tien mensen heeft inmiddels helemaal geen contant geld meer op zak en zeven op de tien consumenten geeft inmiddels de voorkeur aan pinnen boven contant betalen. Daarentegen stijgt het aantal creditcardbetalingen, van 37 miljoen in 2008 tot 53 miljoen in 2016. Bijna de helft van dit aantal had betrekking op een online aankoop. Voor online betalingen is iDEAL nog altijd de belangrijkste methode en de populariteit neemt alleen maar toe. Ruim vier op de vrijf betalingen bij webwinkels gebeurt op die manier.

Meteen op jouw rekening

Als ondernemer spin jij garen bij het moderne betalen. Het maakt jouw betalingsverkeer veiliger en efficiënter. Je profiteert zo van minder fraude, vals geld en contant geld in jouw kassa of kluis en verkleint het risico op overvallen. Bovendien is pinnen goed voor de doorstroming (cashflow) van geld. Facturen worden namelijk direct betaald en het geld staat meteen op jouw rekening. Pinnen zorgt ook voor omzetgroei. De consument heeft met de pinpas namelijk altijd genoeg geld op zak om iets aan te schaffen of impulsaankopen te doen. Daarbij zijn de officiële pintarieven van Nederlandse aanbieders laag in vergelijking met die van veel buitenlandse aanbieders.

Welke oplossing past bij jou?

Alle ondernemers kunnen inspelen op het moderne betalen. Van thuiskappers tot transportondernemingen en van webwinkels tot woninginrichters. Er zijn oplossingen voor zowel zzp’ers als het mkb. Of je nu veel of juist weinig geldtransacties hebt. Verder maakt het niet uit of je één of meerdere vestigingen bezit of alleen maar onderweg bent.

Benieuwd welke oplossing het beste bij jou past?

Bekijk al onze producten om betalingen van jouw klanten te ontvangen