Peter Swager van Foreco: "Wachten kost geld"

Familiebedrijven zijn vaak innovatiever en financieel stabieler dan andere ondernemingen. Maar als het op overdragen aankomt, gaat er nog wel eens wat fout. Onlangs nog bleek uit onderzoek dat bij zeventig procent van de bedrijven de overdracht mislukt. "Omdat veel ondernemers te laat beginnen met overdragen", zegt Peter Swager van familiebedrijf Foreco.

Begin op tijd

Houthandel Foreco in Dalfsen is sinds ruim tien jaar een familiebedrijf. Eigenaar Peter Swager (64) liet zijn twee zoons Klaas Jan (34) en Gert (30) al vroeg participeren in een holding, ook al was het niet zeker dat zij de onderneming ooit zouden overnemen. Swager: "Het bedrijf was tien jaar geleden nog vrij klein, waardoor de financiering van de participatie betaalbaar was. Hoe langer je wacht en hoe groter je bedrijf, hoe duurder het is. Ook fiscaal. Dat zie ik bij veel ondernemers misgaan. Mijn advies: als je je kinderen niet wilt onterven en niet wilt vervreemden, begin dan echt op tijd. Daar krijg je geen spijt van."

Op één lijn

Toen uiteindelijk bleek dat zijn zoons interesse hadden om het bedrijf over te nemen, was praten met het hele gezin prioriteit om op één lijn te komen. "Ook al kennen je kinderen het bedrijf goed, zij moeten vaak wennen aan ondernemerschap. Zeker als ze eerst iets heel anders hebben gedaan, zoals Gert en Klaas Jan. Ze moeten er niet alleen financieel, maar ook emotioneel in groeien." Bespreek ook heel goed wíe de zaak gaat overnemen. "Mijn zoons hebben uiteindelijk besloten om het bedrijf samen te runnen", zegt Swager. "En als ik zie hoe ze het doen: ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

Loslaten

Swager is nog niet van plan om het bedrijf vaarwel te zeggen. Maar hij houdt zich nog vooral bezig met het coachen van ‘zijn jongens’. "Ze hebben me nu nog nodig, zeggen ze. Nou, dan blijf ik toch nog even? Ik realiseer me wel heel goed dat zij dingen op hun eigen manier doen en ik moet dat loslaten. Misschien gaan ze in het buitenland opereren. Verder investeren. Tien jaar geleden zag dit bedrijf er heel anders uit dan nu. En over tien jaar ziet het er weer heel anders uit."

Basisopstelling

Hij raadt ondernemers aan zich bij de overdracht bij te laten staan door je fiscalist, notaris, accountant en je bank. Zij staan samen met de opvolgers in de basisopstelling. "Ik vind het zelf leuk om dit soort processen uit te puzzelen, maar veel zaken kun je niet zelf. Onze bank heeft met name in het begintraject, toen we een familiebedrijf werden, een heel belangrijke rol gespeeld. Daardoor zijn er nu geen vervelende familieperikelen en is het bedrijf financieel gezond. De feitelijke afhandeling van de overdracht, de komende jaren, zal hierdoor relaxed en gemakkelijk zijn."

Praktische tips

  • Laat kinderen participeren in een holding boven de werkmaatschappij(en). Als extra zekerheid kan er een stichting boven, die wordt opgeheven als kinderen klaar zijn voor de overname.
  • Leg vast dat de partners van de kinderen geen invloed op het bedrijf hebben in geval van een echtscheiding. De onderneming en de mensen die er werken zijn heilig en staan voorop.
  • Maak een ‘familiestatuut’ waarin u vastlegt wat de normen en waarden binnen de familie zijn. Dit helpt de goede relaties binnen het gezin en het is leuk om er samen aan te werken.

Lees meer over bedrijfsoverdracht

Contact

Rabobank