Stappenplan bij bedrijfsoverdracht

Uw bedrijf verkopen of overdragen

Bij een bedrijfsoverdracht komt veel kijken. Een bedrijfsoverdracht duurt gemiddeld zes tot acht jaar. Daarom is het belangrijk om tijdig te bepalen welke richting u op wilt. Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat u uw organisatie met een gerust hart over kunt dragen?

Wij hanteren vijf stappen voor een succesvolle overdracht. 

Stap 1: oriëntatie

In deze eerste stap brengt u samen met uw accountmanager uw persoonlijke verwachtingen en de belangen van alle betrokken partijen in beeld. U denkt na over een mogelijke opvolger, uw eigen wensen en doelstellingen en wie u bij de overdracht wilt betrekken.

Stap 2: voorbereiding

U begint met een gestructureerd plan van aanpak. Dat zorgt voor rust en vertrouwen. Ook maakt u een bedrijfsanalyse en gaat u op zoek naar geschikte overnamekandidaten in de markt. Wist u dat u daarvoor gebruik kunt maken van het netwerk van de Rabobank?

Stap 3: verkoopklaar maken

In deze stap wordt uw bedrijf verkoopklaar gemaakt. U krijgt advies over de meest geschikt overgangsvorm voor uw organisatie en de fiscale mogelijkheden. In deze fase wordt ook de waarde van uw bedrijf bepaald, er wordt onderhandeld met potentiële kopers.

Stap 4: overdracht

De bedrijfsoverdracht is vrijwel rond. U maakt afspraken met uw opvolger over uw eventuele betrokkenheid bij het bedrijf en andere belangrijke zaken. Als laatste stap worden de contracten opgesteld en getekend. Ook vindt de aandelentransactie plaats.

Stap 5: toekomstperspectief

Na afronding van de overdracht gaat u met uw accountmanager aan de slag met uw persoonlijke plan van aanpak. We bespreken uw wensen over het vrijgekomen vermogen. De zaken worden geregeld zoals u dat wilt. Zo gaat u met een goed gevoel de toekomst tegemoet.

Begeleiding voor een succesvolle overdracht van uw onderneming

Uw accountmanager ondersteunt u bij het totale overdrachtsproces. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Meer over bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht

Contact

Rabobank