Veilig en efficiënt financiële groei realiseren

Is de wereld je werkterrein en breid je uit naar het buitenland? Schaal je op binnen Nederland door het openen van nieuwe vestigingen, wil je administratieve processen automatiseren of ga je online mogelijkheden toevoegen? Vraag jij je af op welke wijze je vervolgens het betalingsverkeer zo efficiënt en tegen de laagste kosten kan inrichten? En hoe je de risico’s van nieuwe leveranciers en/of afnemers gaat beheersen zonder de order te verliezen?

Onze specialisten Financiële Logistiek

De ervaren specialist Financiële Logistiek kan je bij vraagstukken op het gebied van nationaal en internationaal cashmanagement een helpende hand bieden. De specialist Financiële Logistiek is dé sparringpartner voor de CFO, financieel directeur, controller of DGA van de onderneming en helpt je om je (internationale) groei te realiseren.

Hoe helpt de specialist Financiële Logistiek je bedrijf

Samen kijken we naar je bedrijf

De specialist Financiële Logistiek gaat actief met je in gesprek: stelt vragen, luistert, wil jouw klantreizen begrijpen en houdt je eventueel een spiegel voor. Waar staat je bedrijf nu, waar wil je naar toe en waarom? Ben je internationaal actief of zijn hier plannen voor? Loop je aan tegen eventuele betalings -of leveringsrisico’s? Of merk je vertragingen met binnenkomende betalingen? Wat betekent dit voor je bedrijf? Het is belangrijk om goed in kaart te brengen wat je qua financiële infrastructuur nodig hebt om je plannen te realiseren. Samen sparren met de specialist Financiële Logistiek over de betaaloplossingen van vandaag en ontwikkelingen in de nabije toekomst, geven je de rust om de volgende stap te zetten.

Inzicht in je financiële huishouding

Naarmate je bedrijf groter wordt, neemt het belang van adequaat inzicht in je financiële huishouding toe. Onze Rabo Business Banking applicatie stelt je in staat om alle rekeningen in binnen -en buitenland in te zien en aan te sturen. Bij de juiste structurering van rekeningen, bijvoorbeeld door cashpooling, is de specialist Financiële Logistiek jouw sparringpartner. Dat geldt ook voor betalingsoplossingen vanuit je webshop of vanuit de verschillende vestigingen in het land.

Faciliteren van jouw groei

De specialist Financiële Logistiek denkt vervolgens graag met je mee over oplossingen voor issues waar jij tegenaan loopt. Daarbij kijken we eerst wat er al is en hoe dat anders en wellicht efficiënter ingericht kan worden. Lukt dat niet, dan kijken we welke oplossingen wij jou kunnen bieden. Denk daarbij aan specifieke Trade- of FX-producten om je tegenpartij-, landen- of valutarisico te beheersen. Of denk aan onze snelle en betrouwbare digitale identiteitscontrole van Rabo Identity Services waarmee jouw klanten zich eenvoudig online identificeren, veilig inloggen en contracten kunnen ondertekenen. Op deze manier kan je ook online veilig je groei realiseren. Hebben wij de oplossing niet? Dan kunnen de specialisten Financiële Logistiek je helpen met een van onze ruim 60 partners!

Ben jij klaar om te sparren over de mogelijke verbeteringen op het gebied van betalingsverkeer?