Groep mensen in een business meeting bij laptop

Rabobank: ook verzekeringspartner voor grootzakelijke bedrijven

Je onderneming groeit flink en de omzet stijgt. Wat ook toeneemt, zijn de risico's. Rabobank is de vertrouwde partner voor je verzekeringsportefeuille. In dit artikel lees je wat Rabobank voor je bedrijf kan betekenen op het gebied van verzekeren.

Advies over passende verzekeringsoplossingen

Ondernemers vooruit helpen: dat zit al meer dan 120 jaar in het DNA van Rabobank. We doen dit niet alleen met de juiste financieringsoplossingen, maar we helpen ook bij het beheersen van risico’s met verzekeringsadvies. Het is fijn dat je onderneming groeit, maar daarmee groeien ook je financiële risico’s. Samen zorgen we voor een plan om grote financiële schade te voorkomen.

'We zijn als tussenpersoon actief voor bedrijven en hebben banden met heel veel verzekeraars. Ook hebben we sinds een paar jaar een eigen makelaardij. Hierdoor is het voor ons mogelijk om complexe risico’s op de beurs verzekerd te krijgen. Met deze aanpak vinden we passende verzekeringsoplossingen voor je bedrijf', vertelt Simone Spillenaar, Account director bij Rabobank Corporate Insurance. 'Waar sluit ik wel of geen verzekering voor af of welke risico’s ben ik bereid zelf te nemen? Onze adviseurs begeleiden klanten in deze afwegingen.'

500 verzekeringsadviseurs in huis

Naast het landelijke Rabobank Corporate Insurance, is Rabobank georganiseerd in 14 zogeheten Kringen. Daarin zijn maar liefst 500 verzekeringsadviseurs actief. Als grootzakelijke klant krijg je bij ons een vaste adviseur voor je verzekeringspakket. Deze adviseur verdiept zich in je bedrijf, begrijpt de markt waarin je bedrijf actief is en de regio waarin je opereert. Dat praat vaak net even makkelijker.

'We gaan eerst uitgebreid met je in gesprek, want zo leren we jou en je onderneming beter kennen', aldus Patrick Beekers. Hij werkt bij Rabobank als verzekeringsadviseur voor ondernemers in Noord-Brabant. 'We willen graag weten wat je precies doet, wat je drijfveren zijn en welke toegevoegde waarde je met het bedrijf wilt leveren.'

Rabobank

Rabobank als partner voor grote bedrijven

Wat verstaan we eigenlijk onder grootzakelijk? Daar is niet één definitie voor. Over het algemeen kun je stellen dat het om bedrijven gaat met een omzet tussen € 5 miljoen en € 10 miljoen. Maar Rabobank laat soms ook andere factoren meewegen, zoals het balanstotaal of de risico's die bij het bedrijfsactiviteiten horen. Zo kan een relatief kleine onderneming die zeer internationaal georiënteerd is, ook als grootzakelijk gezien worden.

Samen de risico's bespreken

Deze informatie over je bedrijf is de basis voor het verzekeringsadvies. 'We nemen uitgebreid de tijd om je bedrijf te leren kennen. We komen bij je langs en stellen een hoop vragen. Onze adviseurs nemen dan samen met jou de te verzekeren risico’s door en wat deze voor je bedrijf betekenen', zegt Beekers. Denk aan schadeverzekeringen, werknemersverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen, maar ook aan een bedrijfsonderbreking bijvoorbeeld als gevolg van een cyberaanval.

Sluit ik hier wel of geen verzekering voor af? Wat is er nodig aan preventieve maatregelen? Met welke voorwaarden vanuit verzekeraars moet ik rekening houden in mijn bedrijfsprocessen? Van welke verzekeraar past het aanbod het meest bij mijn bedrijf? Rabobank geeft uitgebreid advies, maar jij zit altijd zelf achter het stuur. Een persoonlijke afweging is bijvoorbeeld het risico dat je bereid bent om als ondernemer te dragen.

Rabobank als strategische partner

Risico's beheersen betekent vooral vooruit kijken. Neem de bouw van een nieuw bedrijfspand als voorbeeld. Rabobank biedt diverse financieringen aan om deze groei mogelijk te maken.

‘We zijn in deze beginfase van de financiering ook een strategische adviespartner voor risicobeheer', zegt Beekers. 'Zo kunnen we meedenken over de te gebruiken materialen, zodat de ondernemer bij oplevering van het pand niet met een onverzekerbaar gebouw zit.'

Ook op het gebied van duurzaamheid heeft Rabobank specialisten in huis. Zo hebben veel ondernemers nu vragen over batterijen en brandrisico's. Dan kun je denken aan bedrijven die werken met e-bikes, elektrische heftrucks en zonnepanelen. Rabobank denkt al in een vroegtijdig stadium met je mee om dit soort risico's beheersbaar te houden.

Rabobank Corporate Insurance

Er zijn omstandigheden die het in kaart brengen van je zakelijke risico’s ingewikkeld kunnen maken. Misschien is je bedrijf bijvoorbeeld actief in een sterk internationaal georiënteerd speelveld. Of er is sprake van heel hoge investeringen of een complex risico. Die uitdaging gaan we graag met je aan!

'Voor grote, complexe verzekeringsvraagstukken hebben we onze afdeling Corporate Insurance', zegt Simone Spillenaar. 'Wij zijn met een team van 60 ervaren mensen, onder wie een flink aantal riskconsultants. Zij hebben de kennis en kunde om met de klant mee te denken en heel diep in de verzekeringsmaterie te duiken.' Hierbij kun je denken aan het verzekeren van assets en operationele risico's op het gebied van cyber en bestuursaansprakelijkheid bijvoorbeeld. Dit zijn twee thema's die bij eigenaren van grote bedrijven erg leven.

'De afdeling Corporate Insurance is dé strategische partner voor dit soort complexe bedrijfsrisico's. We doen dit met name voor grote bedrijven, die tientallen, soms zelfs honderden miljoenen euro's per jaar omzetten', aldus Spillenaar.

Benieuwd hoe wij je bedrijf kunnen helpen bij het beheersen van risico's met verzekeringsadvies?

phone

Hulp nodig?