Robots op de werkvloer

Robotisering en automatisering in de Nederlandse industrie

Hoewel de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie goed is, staat deze onder druk door de vergrijzing en tekort aan technisch personeel. De industrie is een belangrijke sector voor ons land. Het optimaliseren van processen, verkorten van doorlooptijden en het verhogen van productiviteit is dan ook essentieel om concurrerend te blijven. De oplossing? Automatisering en robotisering kan een uitkomst bieden.

Robotisering en automatisering: de voordelen?

De laatste jaren zijn er nieuwe ontwikkelingen die robotisering en automatisering in de industrie versterken en versnellen. Denk bijvoorbeeld aan de snelle opkomst van kunstmatige intelligentie, het Internet of Things (IoT) en 3D-printers. De ontwikkelingen blijven elkaar opvolgen en maken het mogelijk om robots en systemen slimmer, flexibeler en toegankelijker te maken.

Om de groei en arbeidsproductiviteit te verhogen kun je als bedrijf robotisering en automatisering inzetten. De voordelen:

    Verhoogde productiviteit: Robots voeren repeterende taken sneller en nauwkeuriger uit, wat leidt tot een hogere productiecapaciteit en output. Verbeterde kwaliteit: Automatisering vermindert menselijke fouten en variaties, waardoor producten consistent en van hoge kwaliteit zijn. Kostenbesparing: Hoewel de initiële investering in robotica aanzienlijk kan zijn, leiden lagere arbeidskosten en efficiënter gebruik van middelen tot besparingen op de lange termijn. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Moderne robots zijn programmeerbaar en passen zich gemakkelijk aan veranderende productiebehoeften aan.

Financiering en leasingopties

Om relevant te blijven en te kunnen concurreren is het essentieel om je bedrijf geschikt te maken voor de toekomst. Robotisering en automatisering kunnen daarbij helpen. Rabobank kan je hierbij ondersteunen, zo kijken we bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om bij investeringen in nieuwe machines de ‘leerkosten’ gedeeltelijk te financieren. Daarnaast bieden we leasingopties voor vrijwel alle machines, voertuigen en apparaten, hierdoor kun je als ondernemer flexibel inspelen op je behoeften. Als Rabo Lease kijken wij graag naar de mogelijkheden voor het financieren van de robotica en automatisering. Wist je dat we zelfs de mogelijkheden bekijken van het meefinancieren van de softcosts?

Wil jij aan de slag met robotisering en ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

phone

Hulp nodig?