Lease in het buitenland

Financiering van bedrijfs- en transportmiddelen voor uw buitenlandse vestiging

 • leasen tot 100 procent van de aanschafwaarde
 • voor nieuwe, bestaande en tweedehands bedrijfsmiddelen
 • beschikbaar in meer dan dertig landen wereldwijd

Passende oplossing voor uw investeringsplan

Heeft uw bedrijf een vestiging in het buitenland of wilt u een vestiging over de grens starten? Dan kan lease een interessante oplossing zijn om uw productiemiddelen in het buitenland te financieren. Denk bijvoorbeeld aan machines, specialistische apparatuur of transportmiddelen.

Met lease kunt u de volledige aanschafwaarde van uw bedrijfsmiddelen financieren. De looptijd ligt doorgaans tussen de twee en acht jaar. U betaalt tijdens de looptijd een vast bedrag per maand. Na het betalen van de laatste termijn wordt u juridisch eigenaar van het object.

Hoe een internationale leaseconstructie eruitziet, is altijd afhankelijk van de regelgeving in het land waar u investeert. Onze specialisten denken graag met u mee. Samen bedenken we de best passende lease-oplossing voor uw bedrijf en uw investeringsplan.

Maximale financiële ruimte

Een van de voordelen van lease is dat u werkkapitaal vrijhoudt om te ondernemen. Doorgaans is het bedrijfsmiddel dat u least het enige onderpand. Dit betekent dat u de overige zekerheden van uw bedrijf maximaal beschikbaar houdt voor toekomstige investeringen.

Bij het beoordelen van uw lease-aanvraag baseren we ons op uw gehele concern. We kijken dus ook naar de resultaten van uw Nederlandse moedermaatschappij. Dit is vooral gunstig als uw buitenlandse entiteit pas korte tijd actief is en nog geen stabiele omzet en kasstroom heeft.

Aandachtspunten

 • U kunt lease inzetten voor een eenmalige investering, maar ook voor een uitgebreider investeringsprogramma. Bijvoorbeeld als u het machinepark voor uw buitenlandse productiefaciliteit in een periode van enkele maanden tot een jaar opbouwt. U krijgt dan de beschikking over een leasefaciliteit tot een maximaal bedrag die u binnen de afgesproken periode kunt gebruiken op de momenten die u kiest. 
 • Lease is alleen voor roerende goederen in te zetten. Welke objecten worden gekwalificeerd als roerend hangt af van lokale regelgeving. 
 • Lease in het buitenland heeft altijd gevolgen voor uw btw-aangifte. Hoe dit precies voor u uitwerkt, verschilt van land tot land.

Landen

We bieden leaseoplossingen aan in ruim dertig landen wereldwijd. Dit zijn landen waar DLL, onderdeel van de Rabobank Groep, gevestigd is. De mogelijkheden verschillen van land tot land. Uw Rabobankadviseur vertelt u er graag meer over.

Bekijk de landen op www.dllgroup.com

Hoe werkt aanvragen?

Een internationale leaseaanvraag begint bij uw eigen Rabobank. Samen met uw adviseur bespreekt u uw investeringsplan en uw wensen. Indien nodig schakelt uw adviseur een specialist op het gebied van internationale lease in. Nadat u de benodigde documenten heeft aangeleverd, werken we het leasevoorstel uit. Dit leggen we aan u voor.

Gaat u akkoord, dan zorgen we ervoor dat u op het moment van investeren over het afgesproken bedrag - meestal in de lokale muntsoort - kunt beschikken. Afhankelijk van de situatie betalen we aan u of direct aan de leverancier van het productiemiddel.

Hoe lang duurt het?

Bij een binnenlandse leaseaanvraag kunnen wij u vaak binnen enkele minuten duidelijkheid geven. Voor een buitenlandse leaseaanvraag duurt het wat langer. Vanaf het moment dat u de benodigde informatie volledig bij ons heeft aangeleverd, duurt het ongeveer een maand voordat u een uitgewerkt leasevoorstel van ons ontvangt.

Kosten

 • U betaalt bij lease in het buitenland een vast bedrag per maand in de lokale valuta. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing.
 • De hoogte van het maandbedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw investeringsplan, de afgesproken looptijd, het land waarin u investeert en de inbreng van eigen geld. Meestal kunnen wij na een eerste gesprek een indicatie geven van de maandelijkse kosten.
 • Voor lease in het buitenland zijn de rentekosten wat hoger dan van een soortgelijke oplossing in Nederland.
 • U betaalt eenmalige kosten bij het afsluiten van een leaseovereenkomst. Deze verschillen van land tot land en zijn ook afhankelijk van de investering die u wilt doen. Daarnaast kunnen er aanvullende vergoedingen worden gevraagd. U kunt hierbij denken aan kosten voor externe partijen, zoals juridisch adviseurs en taxateurs. Deze kosten komen voor uw rekening.

Voorwaarden

 • U dient te beschikken over een lokale juridische entiteit in het land waar u het bedrijfsmiddel least. Deze entiteit staat in dat land ingeschreven en heeft een lokale fiscale registratie. Deze buitenlandse onderneming wordt leasenemer.
 • Uw Nederlandse holding wordt mede-ondertekenaar van de leaseovereenkomst.
 • Op de leaseovereenkomst is het lokale recht van toepassing van het land waar uw buitenlandse dochteronderneming gevestigd is.

Contact

Rabobank