Onze diensten in Duitsland

Gaat u zakendoen in Duitsland, dan wilt u uw financiële zaken goed geregeld hebben. Voor uw betalingsverkeer, een financiering of het afdekken van handelsrisico’s kunt u bij ons terecht. U kunt rekenen op ondersteuning van uw eigen Rabobankadviseur en van onze International Desk in Duitsland.

International Desk Frankfurt

De Rabobank heeft meer dan 500 medewerkers in Duitsland. Speciaal voor Nederlandse ondernemers is er de International Desk in Frankfurt. Deskmanager Sander Elema en zijn team spreken zowel Duits als Nederlands.

De medewerkers van de International Desk kunnen u bijstaan met hun kennis van de Duitse markt. Daarnaast hebben ze een betrouwbaar lokaal netwerk van onder andere advocaten, notarissen, accountants overheidsinstanties en partnerbanken.

Betalen en ontvangen

Met een Eurobetaling boekt u eenvoudig euro’s over naar Duitsland of ontvangt u betalingen uit Duitsland. Het gebruik van het IBAN (International Bank Account Number) van de ontvangende partij is hierbij verplicht.

Meer lezen over de Eurobetaling

Meer informatie over betalingen naar Duitsland

Rekening in Duitsland

Bij de Rabobank kunt u een zakelijke rekening openen in Duitsland. Die kan van pas komen bij het zakendoen, bijvoorbeeld omdat uw Duitse afnemers liever en sneller naar een Duitse rekening betalen dan naar een Nederlandse.

Lees meer over het openen van een rekening in het buitenland

Cash pooling

Heeft u vestigingen in Duitsland en wellicht ook in andere landen, dan is het een uitdaging om uw geldstromen efficiënt te managen. Cash pooling kan u hierbij helpen. U beheert zo automatisch de saldi van uw rekeningen bij de Rabobank en bij andere banken.

Meer lezen over cash pooling

Financieren

Een extra machine om aan de vraag uit Duitsland te kunnen voldoen, een krediet om uw Duitse leverancier te betalen. Voor een goed plan vinden we een passende financieringsoplossing. Zoekt u een financiering voor uw Nederlandse moedermaatschappij, start uw aanvraag dan online.

Start uw aanvraag

Financiering in Duitsland

Heeft u een financiering nodig voor een investering in uw Duitse vestiging of voor bijvoorbeeld een overname van een Duits bedrijf? Dan kan het interessant voor u zijn om een zakelijke lening, krediet of lease in Duitsland af te sluiten. Een voordeel hiervan is dat u de zekerheden van uw Nederlandse bedrijf maximaal beschikbaar houdt voor toekomstige investeringen in Nederland.

Een Duitse financiering regelt u gewoon via uw eigen Rabobank. Wij nemen de resultaten van uw Nederlandse moedermaatschappij mee bij de beoordeling van uw aanvraag. Dat is vooral handig als uw Duitse dochterbedrijf nog geen stabiele omzet of kasstroom genereert.

Meer lezen over financieren in het buitenland

Handelsrisico's afdekken

Handelt u met een Duitse partij, dan wilt u zekerheid van levering en betaling. Bij ons kunt u terecht voor de volgende oplossingen:

Internationale bankgarantie

Letter of Credit

Documentair incasso

Bij deze oplossingen ondersteunen wij u via de Trade Service Desk.