Zakendoen in Duitsland: interview met een expert

Jacques Kleuskens begeleidde tientallen Nederlandse ondernemers bij hun groei op de Duitse markt. Bekijk het interview waarin hij diverse aandachtspunten van het zakendoen bij onze oosterburen bespreekt.

Hoofdpunten uit het interview

  • Laat u vooraf adviseren over de verschillen op juridisch en fiscaal vlak. De (persoonlijke) aansprakelijkheid van de directeur van een Duitse GmbH reikt bijvoorbeeld verder dan die van een directeur van een Nederlandse BV. 
  • Werkt u met Duitse afnemers, dan is het van belang dat u uw leveringsvoorwaarden aanpast naar Duits recht. 
  • In de benadering van uw klanten is het echt een voordeel als u Duitsers in dienst hebt, die Duits spreken en de lokale gewoonten en gebruiken kennen. 
  • In Nederland is het belangrijk dat een presentatie er visueel aantrekkelijk uitziet. In Duitsland is men gewend aan presentaties vol facts-and-figures en met veel woorden. 
  • Het overnemen van een Duits bedrijf kan een interessante strategie zijn om te groeien op de Duitse markt. Er zijn veel Duitse (familie)bedrijven die op het moment van verkoop staan.

Groeien in Duitsland

Wilt u investeren in een vestiging van uw onderneming in Duitsland of een Duits bedrijf overnemen? Dan kan het interessant voor u zijn om een zakelijke lening of lease in Duitsland af te sluiten. U regelt het gewoon via uw eigen Rabobank.

Meer lezen over financieren in het buitenland

International Desk

Speciaal voor Nederlandse ondernemers is er de International Desk in Frankfurt. Deskmanager Sander Elema en zijn team spreken zowel Duits als Nederlands. De medewerkers van de International Desk kennen de Duitse markt en hebben een betrouwbaar lokaal netwerk van onder andere advocaten, notarissen, accountants overheidsinstanties en partnerbanken.

Contact

Rabobank