Diensten

Gaat u zakendoen in het Verenigd Koninkrijk, dan wilt u uw financiële zaken op orde hebben. Voor uw betalingsverkeer, een financiering of het afdekken van handelsrisico’s kunt u bij ons terecht. U kunt rekenen op ondersteuning van uw eigen Rabobankadviseur en van onze International Desk in Londen.

International Desk Londen

De Rabobank heeft bijna 600 medewerkers in het VK. Speciaal voor Nederlandse ondernemers is er de International Desk in Londen. Deskmanager Robbert van de Kar en zijn team kunnen u ondersteunen met hun kennis van de Britse markt. Daarnaast hebben ze een betrouwbaar lokaal netwerk. Ze kunnen u waardevolle introducties bieden bij onder andere advocaten, notarissen, accountants, overheidsinstanties en partnerbanken.

Betalen en ontvangen

Als u euro’s overmaakt naar een rekening in het VK, dan maakt u gebruik van de Eurobetaling. Ook als u euro’s ontvangt uit het VK, geldt de Eurobetaling. Het bedrag wordt bijgeschreven tegen binnenlandse tarieven.

Voor het overboeken van Britse ponden (GBP) of een andere muntsoort naar een Britse rekening maakt u gebruik van de Wereldbetaling. Ook een inkomende betaling uit het VK in een andere muntsoort dan de euro geldt als een Wereldbetaling. Het bedrag wordt bijgeschreven op uw Eurorekening tegen de actuele marktkoers, tenzij u een vreemde valuta rekening in deze muntsoort heeft.

Meer informatie over betalingen naar het VK

Bekijk de actuele wisselkoersen

GBP-rekening

Een vreemde valuta rekening in Britse ponden kan handig zijn als u zakendoet in het VK. Hiermee betaalt en ontvangt u bedragen in ponden. U koopt en verkoopt ponden op het moment dat het u schikt. Zo houdt u meer grip op uw internationale betalingsverkeer.

Bankiert u met uw bedrijf bij de Rabobank? Dan kunt u bij ons eenvoudig een rekening in Britse ponden openen. U start uw aanvraag online.

Meer lezen over de vreemde valuta rekening

Rekening in het VK

Wellicht betalen uw Britse afnemers liever en sneller naar een rekening in het VK dan naar een Nederlandse rekening. Dan is het handig om een Britse bankrekening te hebben. Bij de Rabobank kunt u een zakelijke rekening openen in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over het openen van een rekening in het buitenland

Cash pooling

Heeft u vestigingen in Verenigd Koninkrijk en wellicht ook in andere landen, dan is het een uitdaging om uw geldstromen efficiënt te managen. Cash pooling kan u hierbij helpen. U beheert zo automatisch de saldi van uw rekeningen bij de Rabobank en bij andere banken.

Meer lezen over cash pooling

Financieren

Een extra machine om aan de vraag uit het VK te kunnen voldoen, een krediet om uw Britse leverancier te betalen. Voor een goed plan vinden we een passende financieringsoplossing. Vaak biedt financiering van uw Nederlandse moedermaatschappij uitkomst om uw groei in het VK te realiseren. U start uw aanvraag online.

Start uw aanvraag

Financiering in het VK

Heeft u een financiering nodig voor een investering in uw Britse vestiging of voor bijvoorbeeld een overname van een Brits bedrijf? Dan kan het interessant voor u zijn om een zakelijke lening, krediet of lease in het VK af te sluiten. Een voordeel hiervan is dat u de zekerheden van uw Nederlandse bedrijf maximaal beschikbaar houdt voor toekomstige investeringen in Nederland.

Een financiering in het VK regelt u gewoon via uw eigen Rabobank. Wij nemen de resultaten van uw Nederlandse moedermaatschappij mee bij de beoordeling van uw aanvraag. Dat is vooral handig als uw Britse dochterbedrijf nog geen stabiele omzet of kasstroom genereert.

Meer lezen over financieren in het buitenland

Handelsrisico's afdekken

Handelt u met een Britse partij, dan wilt u zekerheid van levering en betaling. Bij ons kunt u terecht voor de volgende oplossingen:

Bij deze oplossingen ondersteunen wij u via de Trade Service Desk.

Valutarisico

Wanneer u Britse ponden ontvangt of ermee betaalt, loopt u risico’s. De waarde van het bedrag in euro’s verandert door koersschommelingen. Dit valutarisico zet mogelijk uw winstmarges onder druk. Wij bieden verschillende oplossingen om uw valutarisico’s beter te managen. Ook bieden we oplossingen die u helpen bij het beheren van uw vreemde valuta.

Meer lezen over het afdekken van valutarisico’s