Webinar: beter voorbereid op Brexit

De economische gevolgen van Brexit kunnen een stuk ingrijpender zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Des te meer reden om u als ondernemer grondig voor te bereiden op het moment dat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie verlaat. In een webinar dat op 16 november werd gehouden lichtten onze Brexit-experts in 45 minuten de laatste stand van zaken toe. Ook beantwoordden ze vragen van ondernemers.

Brexit-experts

Permanente schade van Brexit

De gevolgen van Brexit zijn nu al te merken. Sinds het referendum in juni 2016 is het pond ten opzichte van de euro met ruim 15 procent in waarde gedaald. Maar op de lange termijn reiken de gevolgen veel verder. Wij schatten dat Brexit de Britten tussen 250 en 450 miljard euro zal kosten, afhankelijk van of het een ‘harde’ of ‘zachte’ variant wordt.

Ook de Nederlandse economie gaat de gevolgen van Brexit duidelijk merken. Na Duitsland is het VK de tweede EU-handelspartner van Nederland. Het totale verlies dat Nederland bij een ‘harde’ Brexit te wachten staat, komt neer op 3.250 tot 4.000 euro per werkende Nederlander.

Als ondernemer wilt u zich grondig voorbereiden op de kansen en bedreigingen die Brexit biedt. Hoewel veel vragen nog niet eenduidig beantwoord kunnen worden, delen onze experts graag hun inzichten in wat er komen gaat met u.

Lees de volledige special: ‘De permanente schade van Brexit’

Voorbereiden op Brexit: bekijk het stappenplan en download de checklist

Verhaal van een ondernemer

Whisky Import Nederland profiteert vooralsnog van Brexit: door de lagere koers van het pond heeft het bedrijf zijn prijzen kunnen verlagen en verkoopt het meer whisky. Bekijk hoe oprichter Marcel Bol over Brexit denkt.