Zo vindt u de juiste klanten in het buitenland

Drie tips om uw kans op internationaal succes te vergroten

Klanten vinden en een netwerk opbouwen kan voor een internationale ondernemer een flinke uitdaging zijn. Deze tips helpen u om de juiste klanten te bereiken.

1. Verdiep u in de cultuur

Zodra u over de grens gaat ondernemen, is kennis van de landelijke en lokale cultuur een vereiste. Zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan. Elke cultuur heeft zijn eigen regels en gewoonten. Turkse ondernemers bouwen bijvoorbeeld langzaamaan een onderlinge vertrouwensrelatie op. De directe aanpak die u in Nederland misschien gewend bent, werkt daar vaak niet. En Amerikanen zijn informeel en komen vriendelijk over. Maar daarachter schuilt meestal een zakelijke instelling, die het conflict niet schuwt.

Op Rabo Wereldwijd vindt u cultuurinformatie over 120 landen. U ziet hoe een bepaalde cultuur verschilt van de Nederlandse en u krijgt concrete tips voor de omgang met uw (potentiële) buitenlandse klant.

Kies een land op Rabo Wereldwijd en doe de cultuurscan.

Wilt u succesvol zakendoen in een andere cultuur? Wees dan geduldig én flexibel. Stel je open voor andere manieren van werken en communiceren. Schrik niet van onverwachte gebeurtenissen en gebruik uw gezonde verstand. De beste manier om u te verdiepen in een andere cultuur is door u er helemaal in onder te dompelen. Bezoek het land waar u zaken wilt gaan doen meerdere keren en leg contact met de lokale bevolking.

2. Schakel hulpbronnen in om klanten te vinden

Zorg dat u mogelijke klanten ontmoet en leg contact. Bezoek bijvoorbeeld internationale vakbeurzen en tentoonstellingen. Of ga mee met economische missies en handelsreizen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Maak daarnaast gebruik van uw eigen contacten en die van Nederlandse of buitenlandse collega’s in dezelfde branche.

Neem ook contact op met de Nederlandse vertegenwoordigingen van het buitenlandnetwerk, zoals ambassades, consulaten en Netherlands Business Support Offices. Zij kunnen u helpen met het leggen van contact, en kunnen u ook praktische tips geven over de cultuur en praktijk van het zakendoen in een bepaald land. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft u toegang tot dit buitenlandnetwerk.

3. Klant gevonden? Check hoe betrouwbaar hij is!

Controleer voordat u zaken gaat doen of uw klant een gezond en betrouwbaar bedrijf heeft. Zo weet u zeker dat hij aan zijn verplichtingen kan voldoen. Bekijk bijvoorbeeld de boekhouding van uw afnemer. Veel ondernemers kiezen er bovendien voor om zich door onbekende afnemers vooraf te laten betalen. Ook kunt u een verzekering nemen op de vordering.

Gegevens over het bedrijf kunt u opvragen bij buitenlandse instanties waar het handelsregister is ondergebracht en bij de ambassade van het land waarmee u zaken wilt doen. Daarnaast kunt u banken en handelsinformatiebureaus benaderen. Zij controleren tegen betaling of het slim is om met een bepaald bedrijf zaken te doen en of dat bedrijf kredietwaardig is.

De betrouwbaarheid van een bedrijf kunt u ook zelf controleren door op bezoek te gaan. Of door een aantal huidige klanten van het bedrijf om hun mening te vragen en op internet te zoeken naar positieve of negatieve verhalen.

Heeft u een buitenlandse afnemer gevonden en bent u op zoek naar zekerheid over wederzijdse verplichtingen, levering en betalingen? Een bankgarantie, Letter of Credit of documentair incasso kan van pas komen.

Bekijk de trade-oplossingen

Bonustip: handige app NL Exporteert

Download de gratis app ‘NL Exporteert’ van samenwerkende handelbevorderende organisaties waaronder RVO en de Rabobank. Hiermee ziet u per land de contactgegevens van de Nederlandse vertegenwoordiging, de laatste wet- en regelgeving, do’s & don’ts van de lokale cultuur, zakelijke kansen, marktrapporten, het laatste nieuws en evenementen.

Download de gratis app 'NL Exporteert'

Contact

Rabobank