U heeft als ondernemer een mooi product en u wilt dat in China laten maken. Of u wilt spullen uit China halen om die in Nederland te verkopen. U bent niet de enige. Helaas loopt importeren uit China geregeld uit op teleurstelling. Dat kunt u voorkomen door op onderstaande acht punten te letten. 

1. Wat wil de klant?

Een voor de hand liggende vraag voordat u begint met invoeren: is er wel vraag naar uw product? Zo ja, dan is is de eerste stap naar importeren gezet. Er zijn allerlei organisaties die u als ondernemer kunnen helpen als u wilt beginnen. Met het importplan van de Kamer van Koophandel bijvoorbeeld kunt op een rij zetten of uw bedrijf klaar is voor import.

2. Het vinden van een leverancier

Alles kan via internet, dus ook een Chinese leverancier zoeken. Maar de informatie op het web zegt niet alles over de potentiële partner. Onderzoek is daarom gewenst. Bestaat het bedrijf dat u hebt gevonden wel echt? Bel naar het bedrijf (om er ook meteen achter te komen of er Engels wordt gesproken), mail hen. U kunt vragen of de Chinese leverancier enkele namen van klanten wil doorgeven. Bij hen kunt u navraag doen over hun ervaringen met het Chinese bedrijf.

Commerciële onderzoeksbureaus als ChinaWhys, Control Risks en Huaxia Credit China checken de financiële positie en kredietwaardigheid van de potentiële leverancier. En vergeet niet een sample order te plaatsen.

3. Het ontmoeten van de leverancier

Beter dan zakendoen via internet alleen is het natuurlijk om potentiële partners persoonlijk te ontmoeten. Internationale vakbeurzen zijn mooie gelegenheden om in contact te komen met leveranciers. De Nederlandse ambassade in China kan helpen het juiste bedrijf te vinden. De Rabobank heeft een International Desks in Shanghai die u kan adviseren. Ideaal is als u langs kunt gaan bij uw Chinese leverancier, om met eigen ogen te zien hoe het bedrijf draait en hoe de productiefaciliteit eruitziet.

4. Sluit een koopovereenkomst

Heeft u een geschikte leverancier gevonden, dan is het zaak een koopovereenkomst te sluiten. Hoewel verhalen soms anders doen geloven, zijn contracten ook in China gebruikelijk. China kent een contractwetgeving. In de overeenkomst worden zaken geregeld als prijs, kwaliteit, levertijd, transport en aansprakelijkheid. Kwaliteit is een belangrijk punt. Die dient blijvend te worden gemonitord.

Verder is het belangrijk om uit te zoeken of het product dat u naar Nederland haalt, niet door een ander bedrijf is beschermd. Dat kan u doen via NL Octrooicentrum. Als u een product in China laat maken, is het noodzakelijk uw eigen intellectuele eigendom te beschermen en registeren in China.

5. Veiligheidseisen

Als importeur bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de producten die u op de Nederlandse markt brengt. De spullen moeten voldoen aan de Europese veiligheidseisen en -normen. Chinese producenten blijken vaak onvoldoende kennis te hebben van de Europese producteisen. Aan u (ook) de taak om dat bij uw Chinese leverancier op orde te brengen en te zorgen voor de juiste certificaten. TradeRoute Asia kan u daarbij helpen.

6. Betalingstermijn

Veel leveranciers buiten Europa, en zeker die in China, vragen om een vooruitbetaling. In China geldt doorgaans dat er 50 procent bij bestelling wordt betaald en 50 procent vóór transport. Die percentages kunnen verschillen en over de betalingsvoorwaarden valt weleens te onderhandelen. Als u geen geld wilt voorschieten, kunt u dezelfde betalingstermijn en voorwaarden ‘doorgeven’ aan uw klanten. Een kredietverzekering afsluiten kan ook uitkomst bieden.

Lees hoe u uw internationale debiteurenrisico tot € 250.000 verzekert

7. Transport en douane

U kunt de goederen naar Nederland laten komen via een pakketdienst als UPS of DHL. Die regelen in principe ook alle administratie. U ontvangt dan een all-in factuur waar bijvoorbeeld de douaneheffing al bij zit inbegrepen. Gaat het om grotere zendingen, dan is lucht- of zeevracht een optie.

Elke manier van transport kent zijn eigen documenten. U kunt ervoor kiezen alle transport- en douanezaken uit te besteden aan een expediteur. Om de wederzijdse verantwoordelijkheden duidelijk te krijgen, maken partijen vaak gebruik van de 'Incoterms 2000' van de International Chamber of Commerce. Dit zijn wereldwijd aanvaarde afspraken over leveringsvoorwaarden.

Lees meer over leveringsvoorwaarden en incoterms

8. Do’s-and-don’ts in China

Bij zakendoen met China heeft u altijd een streepje voor als u zich verdiept in de zakelijke gebruiken en gewoonten van het land. Zo zijn persoonlijke relaties belangrijk. Het duurt even voor die zijn opgebouwd. Communicatie is vaak lastig, als is het maar omdat niet iedereen even goed Engels spreekt. Op Rabo Wereldwijd vindt u tips over gewoonten en gebruiken bij het zakendoen in China.

Gaat u importeren uit China?

Bij importeren komt het een en ander kijken. Met onze internationale kennis en netwerken helpen wij u om uw inkopen in China veilig en efficiënt te organiseren. Kom praten over uw importplannen. Samen brengen we de mogelijkheden in kaart.

Contact

Rabobank