H2O Technics: finalist in de categorie Food & Agri

Profiel

Bedrijfsnaam: H2O Technics B.V.
Initatiefneemster: Nina Hanssen
Plaats: Wieringerwerf

De innovatie

H2O Technics bestrijdt op een milieuvriendelijke manier schadelijke organismen in water.

Bezoek de website van H2O Technics

Jan-Willem Boersen legt uit hoe de innovatie van H2O Technics het gebruik van chemicaliën overbodig maakt bij het reinigen van ballastwater en het bestrijden van legionella. Bekijk de video:

100% milieuvriendelijke bestrijding

H2O Technics bestrijdt op een 100% milieuvriendelijke manier ziekteverwekkers, bacteriën, algen en parasieten in water. Dit doen zij met nanocavitatie: ultrasone geluidsgolven die trillingen in het water veroorzaken en schadelijke mechanismen verwijderen. Dochteronderneming Aqua Farming Solutions gebruikt deze manier van bestrijding voor een gezonde leefomgeving voor de vissen, zonder gebruik te maken van milieuvervuilende chemicaliën.

Wereldwijd probleem

Parasieten, ziekteverwekkers en biofouling in water, zijn een groot probleem voor de visindustrie wereldwijd. Bij het bestrijden van deze schadelijke organismen, worden chemicaliën en mechanische behandelingen gebruikt. Deze oplossingen zijn schadelijk voor het milieu en zorgen voor een hoge vissterfte tijdens de kweek. De innovatieve oplossing van H2O Technics voorkomt dit.

Gemotiveerd om een duurzame oplossing te vinden

Nina Hanssen, een van de oprichters van H2O Technics, groeide op in het noorden van Noorwegen. In haar jeugd zag zij de voor- en nadelen van de zalmkweek van dichtbij. De negatieve gevolgen motiveerden haar en haar familie om een duurzame oplossing te vinden voor het bestrijden van schadelijke organismen in water. 

Bekijk een andere finalist: Kipster

Bekijk een andere finalist: Wasteless

Contact

Rabobank