Scoozy: finalist in de categorie Vitale gemeenschappen & Zorg

Profiel

Bedrijfsnaam: Scoozy
Initiatiefnemers: Job van de Kieft en Jan Willem Gent
Plaats: Delft

De innovatie

Scoozy, hét alternatief voor de scootmobiel. Slim, veilig en fun!

Bezoek de website van Scoozy

Mede-initiatiefnemer Job van de Kieft vertelt wat je met Scoozy kan, namelijk volledig onbezorgd op stap gaan. Bekijk de video:

Innovatieve scootmobiel

Scoozy is hét alternatief voor de scootmobiel met unieke eigenschappen, gericht op gemak en comfort. Dankzij de grote wielen, stabiele wegligging en gemakkelijke besturing is Scoozy veilig in het verkeer. De accu is uit te breiden tot 120 kilometer. Met vierwielaandrijving is rijden door de modder in het bos ook mogelijk. Door de slimme actieradiusvoorspeller hoeft de gebruiker nooit meer bang te zijn om stil te staan met een lege accu. De 4 sturende wielen maken de scootmobiel wendbaar. Dit zorgt voor mobiliteit en vrijheid voor iedereen. 

Een scootmobiel waarin je gezien wilt worden

Veel mensen hebben hun mobiliteit en onafhankelijkheid te danken aan een scootmobiel. Alleen al in Nederland rijden er 250.000 op de weg. Maar het imago van de scootmobiel is niet altijd positief. Scoozy brengt daar verandering in, met een slim en innovatief alternatief voor de scootmobiel waarin je gezien wilt worden. Wat als eerste opvalt is dat Scoozy geen stuurwiel heeft. En dat laat meteen de visie achter het ontwerp zien: maximaal open voor avontuur en interactie met de omgeving, zodat alles uit het leven kan worden gehaald wat erin zit.

Een markt met kans voor innovatie

Ontwikkelaar Job van de Kieft gelooft in de vrijheid en onafhankelijkheid van elektrisch rijden. Hij kwam erachter dat er één doelgroep is die al 40 jaar lang elektrisch rijdt. Maar juist die markt staat stil qua innovatie. Samen met Jan Willem van Gent vertaalde hij zijn kennis uit de automotive sector naar de markt van de scootmobiel en ontwikkelde de nieuwe standaard: Scoozy.

Bekijk een andere finalist: Somnox

Bekijk een andere finalist: Super Brains

Contact

Rabobank