Somnox: winnaar in de categorie Vitale gemeenschappen & Zorg

Profiel

Bedrijfsnaam: Somnox B.V.
Initiatiefnemers: Wouter Kooyman van Guldener, Stijn Antonisse, Job Engel, Julian Jagtenberg en Philip Hess
Plaats: Delft

De innovatie

Somnox is een slaaprobot die mensen helpt in slaap te vallen.

Bezoek de website van Somnox

Julian Jagtenberg, een van de oprichters van Somnox, legt uit hoe Somnox bijdraagt aan gezondheid en welzijn. Bekijk de video:

Dit zegt de jury

De jury vindt de zachte slaaprobot een inspirerend voorbeeld van robotisering in de gezondheidszorg. Het is de eerste robot in zijn soort ter wereld die zo invulling geeft aan een groot maatschappelijk probleem rondom het hebben van een goede nachtrust. In het bijzonder waardeert de jury de ambitie en de potentie van Somnox om op den duur medicatie te vervangen. Daarnaast vindt de jury het lovenswaardig dat de oprichters, door het aanstellen van een nieuwe CEO, blijk hebben gegeven van zelfreflectie, en daarmee ècht ondernemerschap hebben getoond!

Ontspannen in slaap vallen

Somnox is een unieke slaaprobot die een goede nachtrust stimuleert. Met de ideale slaapademhaling en begeleidende meditatie zorgt de robot voor ontspanning en rust, voor lichaam en geest. Dit zorgt voor het sneller inslapen. In de ochtend wekt de Somnox op het juiste moment met beweging en geluid.

Een energievolle start van de dag

Slapeloosheid komt veel voor en zorgt voor grote problemen. In Nederland gebruiken meer dan 2 miljoen mensen medicatie om ’s nachts beter te kunnen slapen. De Somnox slaaprobot draagt bij aan een goede nachtrust, zonder de negatieve effecten van bijvoorbeeld medicijnen. Dit zorgt voor een energievolle start van de dag. 

Te weinig slaap heeft grote impact

Het team achter Somnox zag binnen hun eigen vrienden- en familiekringen hoeveel impact te weinig slaap door bijvoorbeeld stress kan veroorzaken. “Het is vanaf het begin onze motivatie geweest om juist deze mensen weer goed te laten slapen. We willen de negatieve spiraal van te weinig slaap doorbreken.”

Bekijk een andere finalist: Scoozy

Bekijk een andere finalist: Super Brains

Contact

Rabobank