Super Brains: finalist in de categorie Vitale gemeenschappen & Zorg

Profiel

Bedrijfsnaam: Super Brains
Initiatiefnemers: Sandra Kooij en Rutger den Hollander
Plaats: Den Haag

De innovatie

Super Brains is een unieke app die ADHD'ers helpt.

Bezoek de website van Super Brains

Rutger den Hollander, eigenaar en bedenker van Super Brains, vertelt over de behandelapp die ze samen met de Parnassia Groep hebben ontwikkeld voor mensen met ADHD. Bekijk de video:

Een unieke app voor ADHD’ers

Super Brains is een app die ADHD’ers helpt de regie over hun leven in handen te houden. Met tips en reminders worden gewoontes aangeleerd die snel eigen gemaakt kunnen worden. Hierdoor ontstaat meer structuur en controle. Het doel is om ADHD’ers optimaal te laten profiteren van hun eigen unieke talenten.

De eerste moderne behandelapp met digitale coach

ADHD komt in Nederland voor bij 3-5% van de kinderen, volwassenen en ouderen, en gaat gepaard met concentratieproblemen, onrust, hyperactiviteit, stemmingswisselingen en impulsief gedrag. Er is nog geen moderne behandel-app die zoveel omvattend is voor gebruik in eigen regie. Super Brains kan met of zonder behandelaar worden gebruikt. Na behandeling is er de digitale coach, zodat je het ook daarna niet helemaal alleen hoeft te doen. 

Van kleine stapjes naar gedragsverandering

Ontwikkelaar Rutger den Hollander heeft zelf ADHD. “Wij ADHD’ers kunnen als iets te groot is om te overzien, zoals onze kamer opruimen, het gewoon niet doen. De app gaat uit van kleine stapjes, die helpen ons gedrag te veranderen. Ook geeft de app tips en reminders om bepaalde gewoontes aan te leren.”

Bekijk een andere finalist: Scoozy

Bekijk een andere finalist: Somnox

Contact

Rabobank