WP Trading: finalist in de categorie Circulaire economie

Profiel

Bedrijfsnaam : WP Trading
Initiatiefnemers: Rene Wesselman, Mart van Tol en Berber Vos
Plaats: Alphen aan den Rijn

De innovatie

WP Trading produceert papieren, natsterke plantenpotten, die volledig composteren.

Bezoek de website van WP Trading

Marloes Wesselman van WP Trading legt uit hoe het bedrijf het traditionele plastic plantenpotje vervangt door een papieren variant. Bekijk de video:

Recyclebare plantenpotten

WP Trading produceert papieren plantenpotten die behandeld worden met een bioresin. Hierdoor zijn ze voor een programmeerbare tijd watersterk. De plantenpotten overleven gemakkelijk de groeifase op de kwekerij en kunnen na gebruik bij de consument in de gft-bak, zodat ze gecomposteerd kunnen worden. 

250.000 ton plastic

In de Europese agro- en sierteeltmarkt wordt per jaar ongeveer 250.000 ton plastic gebruikt. Hiervan worden emmers, trays, potten en andere verpakkingen gemaakt. Het inzamelen, vervoeren en recyclen van gebruikt afval is een grote belasting voor het milieu. De plantenpotten van WP Trading zijn volledig afbreekbaar waardoor ze niet als afval eindigen.

Afval besparen

Het team achter WP Trading wilde iets doen aan de jaarlijks tientallen tonnen afval, afkomstig van onder andere plastic plantenpotten. Dit motiveerde hen om een duurzame plantenpot te produceren. “Alle plastic potten die aan consumenten worden geleverd, belanden als restafval in de vuilnisbak. Onze plantenpotten bieden een oplossing voor dit probleem.”

Bekijk een andere finalist: Living Light

Bekijk een andere finalist: PeelPioneers

Contact

Rabobank