Ondernemer werkt in haar eigen bedrijf

Rabo Ondernemersacademie

Rabo Ondernemersacademie biedt praktijkgerichte opleidingen voor ambitieuze ondernemers die nooit zijn uitgeleerd. Je volgt de opleidingen samen met andere ondernemers. Zo bouw je tijdens het traject ook aan je netwerk.

speciaal voor ondernemers direct toepasbare kennis onafhankelijke docenten netwerken met lokale ondernemers
Meer informatie

Relevante thema’s voor ambitieuze ondernemers

Je wilt alles weten over actuele en relevante onderwerpen die aansluiten bij je situatie. Daarom bieden wij verschillende praktijkgerichte opleidingen voor mkb’ers en groeiende ondernemers.

Succesvol ondernemen

Je ontwikkelt groeistrategieën en herkent knelpunten. Ook leer je omzetgroei en organisatiegroei aan elkaar te koppelen.

Overdragen en opvolgen

Je leert meer over bedrijfswaardering, de zoektocht naar de juiste kandidaat en het managen van je vermogen.

Groeien door innovatie

Innovatie is een belangrijke pijler van groei. Hoe kom je aan goede en bruikbare ideeën? Je leert mét en van elkaar vanuit je eigen praktijksituatie.

Sociaal ondernemen

Je leert maatschappelijke impact te creëren en te werken aan een duurzaam en rendabel businessmodel.

“Dankzij de opleiding lopen we scherper, positiever en met meer plezier rond in ons bedrijf.”

Alexandra den Hartog, eigenaar Hermac B.V.

De toekomst van je sector

Je kunt ook een opleiding volgen die gericht is op de kansen en uitdagingen binnen een specifieke sector of branche. Met deze praktisch toepasbare kennis stoom je je bedrijf op tijd klaar voor de toekomst.

Food en Agri

Als agrariër maak je elke keer talloze keuzes op uiteenlopende terreinen. Leer alles over voorraadbeheer, financiële strategie, fiscale gevolgen en investeren in innovatie mogelijkheden.

Zorg

Ontwikkelingen in de zorg vragen veel van jouw ondernemerschap. Je leert hoe je processen zo efficiënt en effectief mogelijk maakt.

Retail en Groothandel

Het succes van jouw bedrijf hangt sterk samen met je succes op het gebied van innovatie, online verkoop en verticale integratie. Op welke trends speel jij in?

Horeca

Biodiversiteit, transport, voedselverspilling. De aandacht voor duurzaamheid groeit bij ondernemers in de foodservice. Je leert op welke ontwikkelingen je het beste kunt inspelen.

Benieuwd of de Rabo Ondernemersacademie ook iets voor jou is? Neem dan contact met ons op en laat je informeren over het opleidingsaanbod.

Meer informatie

Ervaringen van anderen

Bekijk hoe ondernemer Wouter Kuilenburg terugkijkt op zijn opleiding.

De Rabo Ondernemersacademie

Rabobank en de Coöperatie Fabriek bundelen hun krachten en werken samen in de Rabo Ondernemersacademie. Het doel van deze samenwerking is ondernemers te helpen zich persoonlijk en zakelijk te ontwikkelen. De Coöperatie Fabriek is een opleidingsinstituut voor klanten van de Rabobank.

Lees meer over de Coöperatie Fabriek

Zelf regelen & Contact