Verzekeringen VOF

U heeft samen met één of meerdere ondernemers een VOF. Welke risico’s wilt u afdekken met spaargeld en welke risico’s dekt u af met verzekeringen voor VOF’s?

Verplichte verzekering VOF

Zakelijke autoverzekering

Bent u in het bezit van een bedrijfsauto? Dan moet u hiervoor een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze dekt schade die u aan anderen toebrengt. 

Het gaat hierbij om schade aan personen en schade aan spullen in het verkeer. U kunt deze verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld tegen schade door diefstal, schade aan de bestuurder en passagier en rechtsbijstand.

Meer lezen over de zakelijke autoverzekering

Relevante bedrijfsverzekeringen voor eenmanszaken

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is uw VOF verzekerd tegen schade aan personen en spullen die u of uw mede-eigenaar veroorzaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het morsen van koffie over de laptop van een klant.

Meer lezen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Als (mede-)eigenaar van een bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor een inkomen bij tijdelijke of blijvende arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeluk. En als u ziek bent, heeft dat ook invloed op uw mede-eigenaar en indirect ook op uw onderneming. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u uw inkomen en onderneming bij ziekte.

Meer lezen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Elke ondernemer wil een prettige relatie met zijn klanten, personeel en leveranciers. Toch kan een verschil van inzicht of een fout leiden tot een zakelijk conflict. Misschien zelfs met een gerechtelijk proces als gevolg, of hoge deurwaarderskosten. Een rechtsbijstandverzekering beschermt in deze gevallen uw bedrijf én uw portemonnee.

Meer lezen over de zakelijke rechtsbijstandverzekering

Inventaris- en voorraadverzekering

Heeft u een inventaris of voorraad zoals uw kantoorspullen of voorraad die u verkoopt? Dan kan het verstandig zijn een inventaris- en voorraadverzekering te sluiten. Zo heeft u uw spullen verzekerd tegen diefstal en schade.

Meer lezen over de inventaris- en voorraadverzekering

Wilt u meer informatie over verzekeringen voor een VOF of een afspraak maken? Maak dan een afspraak met uw Rabobankadviseur.

Contact

Rabobank