iDIN

Meer zekerheid over de identiteit van uw klanten op uw website.

  • direct te gebruiken door miljoenen klanten
  • meer zekerheid over de identiteit van de klant
  • klant logt in met Rabo Scanner op uw website

Identificeren via de Rabobank

iDIN is de nieuwe manier van inloggen en identificeren op websites van bedrijven en instellingen. Uw organisatie kan iDIN als inlog- en identificatiemethode aanbieden. Dit betekent dat uw klanten bij het inloggen geen apart wachtwoord en/of toegangscode meer nodig hebben. Op deze manier geeft u hen meer keuze bij het inloggen.

Hoe werkt iDIN?

iDIN logo

Klanten kunnen op de website van een organisatie het logo van de Rabobank selecteren, vervolgens verschijnt het iDIN-startscherm. Daar kunnen klanten inloggen met de Rabo Scanner. Identificeren en inloggen met iDIN lijkt sterk op de manier waarop klanten iDEAL gebruiken.

Wat betekent dit voor uw organisatie?

Als klanten inloggen met iDIN bevestigt de bank de identiteit van de klant. Dit kan omdat zij zich eerder al hebben gelegitimeerd bij het openen van een bankrekening. Zo heeft u meer zekerheid over de identiteit van de klant. Dat is makkelijk en veilig voor u, maar ook voor de klant. Uw organisatie krijgt geen toegang tot andere gegevens en na het inloggen wordt de verbinding direct verbroken.

Pilot

Per 1 januari is iDIN beschikbaar. Er zijn steeds meer organisaties waar consumenten iDIN kunnen gebruiken, onder andere bij: Mijn Belastingdienst, GoCredible, Florius en ONVZ Zorgverzekeraar. FREO, Interpolis, Centraal Beheer en InShared volgen binnenkort.

Laatste ontwikkelingen

Uit de pilot blijkt dat organisaties, naast inloggen en identificeren, ook behoefte hebben aan andere diensten. Denk hierbij aan ondertekenen en archiveren van overeenkomsten. Rabo eBusiness combineert deze diensten. De dienst is naadloos te integreren in uw website en is met name interessant voor grootzakelijke dienstverleners, zoals verzekeraars en energiebedrijven.

Lees meer over Rabo eBusiness

Wilt u meer informatie over iDIN?

Bekijk de mogelijkheden van iDIN

Lees meer op iDIN.nl