Zakelijk IBAN vinden en IBAN-Naam Check

Die stapel facturen werk je aan het eind van de maand weg. Maar wacht, klopt de naam van deze leverancier wel bij het rekeningnummer? Controleer het met de IBAN-Naam Check.

IBAN-Naam Check

Twijfel je of de naam van een persoon of bedrijf klopt bij het IBAN? Met onze IBAN-Naam Check maak je met zekerheid geld over in Rabo Business Banking, Rabo Business Banking Pro of de Rabo App. Zo voorkom je vergissingen en ga je fraude tegen.


De IBAN-Naam Check controleert of de naam bij een rekeningnummer wel dezelfde is als de naam die bekend is bij de bank. Bij bedrijven met een zakelijke rekening van Rabobank checken we óók de handelsnaam van het bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KvK). De IBAN-Naam Check geeft bovendien een melding als de rekening niet meer bestaat, of als de rekeninghouder is overgestapt naar een nieuwe bank. Het nieuwe IBAN sla je dan eenvoudig op in je adresboek.

Hoe werkt de IBAN-Naam Check?

Voer bij je online betaling de naam en het rekeningnummer van de ontvanger in:

    Als de naam bij het rekeningnummer hoort: je krijgt geen melding en je kunt gewoon geld overmaken. Als de naam niet bij het rekeningnummer hoort: je krijgt een melding. Misschien is het rekeningnummer opgezegd, heb je de verkeerde naam ingevoerd of is er sprake van fraude. Je kunt gewoon geld overmaken, maar vraag liever eerst de juiste naam na bij de ontvanger. Het zou zonde zijn als je geld niet bij de juiste persoon aankomt.

Veelgestelde vragen