Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds

In Nederland leven meer dan 384.000 kinderen in armoede. Bijna de helft van deze kinderen kan niet meedoen aan sport en cultuur, omdat er thuis geen geld beschikbaar is voor een lidmaatschap. Het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds brengen hier verandering in. De Rabobank erkent het belang van sport en kunst voor de jeugd en steunt daarom deze twee fondsen via de Rabobank Foundation.

Samenwerking

Om een kind een jaar lang te laten sporten heeft het Jeugdsportfonds (JSF) € 250 nodig. En om een kind een jaar lang te laten deelnemen aan actieve kunstbeoefening heeft het Jeugdcultuurfonds (JCF) € 450 nodig. In het eerste half jaar van 2014 hebben beide fondsen gezamenlijk 16.850 kinderen gesteund. De ambitie van beide fondsen is om 50.000 kinderen te hebben bereikt in 2016. De Rabobank levert een bijdrage aan deze ambitie via onderstaande samenwerkingsverbanden.

 

  • Rabobank Foundation

    • De Rabobank Foundation heeft een meerjarige donatie beschikbaar gesteld om het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds te helpen groeien. Het streven is om in 3 jaar veel nieuwe Jeugdsportfondsen en Jeugdcultuurfondsen te realiseren. Als gemeenten meedoen is hiervoor een opstartsubsidie beschikbaar.

  • Rabo Liv

    • Rabo Liv, de dames wielerploeg, heeft het JSF gekozen als haar goede doel. Marianne Vos is ambassadrice van het JSF. Vos en haar ploeg ondernemen verschillende acties om aandacht te schenken aan de noodzaak om ook deze kinderen te kunnen laten sporten.

 

Duurzame bijdrage

Het JSF en JCF zijn beide gericht op het verenigingsleven. Binnen zo’n vereniging krijgen kinderen de kans deel te nemen aan sport en cultuur onder deskundige begeleiding. Bovendien is het voor kinderen en hun ouders een goede plek om sociale netwerken te bouwen. Vanuit de grote lokale verankering levert de Rabobank hieraan een duurzame bijdrage.