Een huis kopen

Een huis kopen

U bent ZZP'er en wilt een eigen huis kopen. De aanvraag van een hypotheek werkt voor u echter heel anders dan voor iemand die in loondienst is. U heeft geen salarisstrook en geen werkgever waar u een werkgeversverklaring kunt opvragen. Wat zijn uw mogelijkheden voor een hypotheek?

Uw inkomen

U heeft opdrachten en dus inkomen, maar dit is niet elke maand exact hetzelfde. Ook is uw inkomen vaak niet doorlopend. Dit is soms een probleem voor een financiële dienstverlener. De vaste lasten die een hypotheek met zich meebrengt, wilt u in elk geval kunnen blijven betalen. Wij denken graag met u mee: hoe hoog mogen uw vaste lasten zijn in uw situatie en welke hypotheekvorm past het beste bij u?

Wat kunt u van ons verwachten?

Op basis van de prestatie van uw onderneming stellen we een reëel en bestendig inkomen vast. We kijken daarbij niet alleen naar u als zelfstandig ondernemer, maar ook als persoon. We kijken ook naar uw toekomstige plannen en opdrachten. Daarnaast verdiepen we ons in de branche waarin u werkzaam bent en zetten we onze kennis in als het gaat om prognoses en toekomstverwachtingen. Ten slotte bekijken hoe uw situatie zou zijn wanneer u weer in loondienst zou treden.

Bereken uw hypotheeklasten

Via Hypotheek berekenen kunt u een schatting maken van uw eventuele hypotheeklasten. Vul bij 'bruto jaarinkomen' een schatting in van uw bestendig inkomen, zolang dit nog niet door onze adviseur is uitgerekend.