Speciaal voor ondernemers met een adviserend beroep

Adviserend beroep? Bekijk welke risico’s u loopt.

Als ondernemer met een adviserende rol loopt u een extra risico. Door een fout in uw advies kan uw klant financiële schade lijden. Het is goed om hierop voorbereid te zijn. Dit en meerdere inzichten leest u hier.

Risico’s die adviseurs lopen

 • Aansprakelijkheid 
  Naast bedrijfsaansprakelijkheid, loopt u als adviseur het risico om aansprakelijk te worden gesteld voor een beroepsfout. Door een fout in uw advies, kan uw klant financiële schade lijden, en u hiervoor aansprakelijk stellen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) beschermt u tegen de financiële gevolgen hiervan. 

  Hoogst uitgekeerde schade: € 18.395.

 • Verkeersschade  
  In onze cijfers zien we dat de meeste adviseurs bezoek brengen aan hun klanten. Daarom is verkeersschade een van de meest voorkomende schades in deze branche. Niet alleen verkeersongevallen, maar ook diefstal. 

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 26.125.

 • Schade aan bedrijfsruimte of bedrijfspand  
  Veel ondernemers werken vanuit huis. Maar een grote groep heeft een externe bedrijfsruimte aangekocht of gehuurd. Hier zien we veel schadegevallen terugkomen. De meest voorkomende schades zijn waterschade en brand.
  Een erg impactvolle schade, want niet alleen het pand of de ruimte is beschadigd, vaak ook de inventaris zoals dure apparatuur.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag op de gebouwenverzekering: € 57.329.

Interpolis ZekerVanJeZaak®

Alles verzekeren is niet de oplossing. Maar risico’s die u zelf niet kunt dragen, kunt u het beste wel verzekeren. Onderstaande verzekeringen zijn het meest afgesloten in uw branche. Deze verzekeringen zijn onderdeel van Interpolis ZekerVanJeZaak®. In dit pakket groeien uw verzekeringen met de groei van uw bedrijf mee.