Een zieke medewerker, wat betekent dat voor uw bedrijf?

  • behandelingen die de bedrijfsarts voorstelt zijn verzekerd
  • vergoeding van verzuimbegeleiding en re-integratie

Wat kost een verzuimverzekering?

Een zieke medewerker kost al gauw € 250 per dag. Een verkoudheid is nog wel te overzien, maar in het geval van een burn-out lopen de kosten snel erg hoog op. U bent verplicht om minimaal 70% van het loon twee jaar lang door te betalen. De kosten van re-integratie zijn ook voor uw rekening. Daarnaast moet u misschien nieuw personeel aannemen om het werk door te laten gaan. De verzuimverzekering ontzorgt.

Wat kost een zieke werknemer?

Veel ondernemers onderschatten het financiële risico van ziekteverzuim bij medewerkers. Een zieke medewerker kost u gemiddeld € 250 per dag. En wist u dat zelfs 20% van de faillissementen ontstaat door de gevolgen van ziekteverzuim?

Wat kunt u doen?

Om te voorkomen dat uw medewerker ziek wordt, kunt u een aantal preventiemaatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsprogramma en actief anti-rookbeleid.

Wordt een medewerker ziek? Dan kunt u dit risico afdekken met de verzuimverzekering. Met de verzuimverzekering bent u verzekerd van loondoorbetaling bij zieke medewerkers, de inzet en vergoeding van verzuimbegeleiding en re-integratie.

Contact

Rabobank