Brandschade?

Lees hoe het schadeproces eruit ziet.

Brand in uw bedrijfspand is erg vervelend en de schade kan ingrijpend zijn. Daarom zorgen wij er graag voor dat u snel weer aan de slag kunt. Wij nemen u stap voor stap mee in het schadeproces. Dan weet u waar u aan toe bent.

Meld schade altijd zo snel mogelijk. Interpolis is hiervoor dag en nacht bereikbaar.

Direct schade melden

De afwikkeling van total loss schade in 5 stappen

U belt of mailt met Interpolis
Als u telefonisch schade meldt, spreekt u met een schadebehandelaar. Dient u uw schade digitaal in, dan zal de communicatie per e-mail gaan. De schadebehandelaar neemt uw schademelding in behandeling en zal u binnen maximaal tien werkdagen laten weten wat de vervolgstappen zijn.

Bespreken van de schademelding
Wij hebben overal in het land herstelbedrijven. Ze leveren kwaliteit, zijn professioneel en geven u een uitstekende dienstverlening. U hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar een herstelbedrijf. Het herstelbedrijf neemt uw schademelding met u door. Ook bespreken zij hoe het herstel van uw schade gaat.

Herstelbedrijf treft eventueel noodmaatregelen
Het herstelbedrijf neemt direct maatregelen om de schade voor uw bedrijfspand of inventaris te beperken. Als het nodig is, doet het herstelbedrijf zelf noodreparaties. Het komt ook voor dat ze reparaties laten uitvoeren door andere specialisten uit ons netwerk. Zoals een loodgieter of een bouwbedrijf.

Schoonmaken
Schade die ontstaat door brand, water of blusvloeistof, vraagt om een zorgvuldige behandeling. ‘Gewoon schoonmaken’ is niet voldoende. Onze herstelbedrijven hebben de kennis, kunde en technieken om uw pand en inventaris goed schoon te maken. Uw inventaris wordt het liefst in uw pand schoongemaakt. Kan dat niet? Dan neemt het herstelbedrijf, in overleg met u, de producten mee naar de eigen werkplaats.

Vervoer en opslag
In de werkplaats heeft het herstelbedrijf verschillende technieken en apparatuur om alle soorten voorwerpen en materialen schoon te maken. Zij slaan uw schoongemaakte producten op, tot u zegt dat deze weer terug naar uw bedrijfspand kunnen.

Herstellen van uw pand
Als uw pand zelf schade heeft, wordt uw pand hersteld. Het herstelbedrijf schakelt bij grote of gespecialiseerde herstelwerkzaamheden een ander herstelbedrijf in uit ons netwerk.

U controleert de werkbon, wij betalen de kosten
U hoeft de kosten voor schoonmaken, opslag en herstel niet te betalen. We vragen u wel de informatie op de werkbon en de werkzaamheden te controleren. Bent u tevreden over het werk? Dan ondertekent u de werkbon. Het herstelbedrijf stuurt dan de rekening naar Interpolis. Daar hebt u dus geen omkijken naar. U hebt u een jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Het herstelbedrijf maakt een lijst van de inventaris die niet goed schoon kon worden gemaakt. Onze expert overlegt dan met u over de vergoeding van de spullen op deze lijst.

Contact

Rabobank