Risico’s in de horecabranche

Droomt u al jaren van uw eigen restaurant of café? Of heeft u onlangs uw eigen horecazaak geopend? Dan kan het handig zijn om te weten welke risico’s u loopt. Interpolis en de Rabobank hebben samen voor u een overzicht gemaakt van de meest voorkomende risico’s en schades in de horeca.

Veel voorkomende risico’s in de horeca

Risico 1: Aansprakelijkheid
Heeft een gast een voedselvergiftiging opgelopen? Of morst één van uw medewerkers een glas wijn over een klant? Dan kan u aansprakelijk worden gesteld. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen kosten bij aansprakelijkheid.

Meer lezen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Risico 2: Brand- water- of inbraakschade
Schade door brand, water of koelinstallaties komt regelmatig voor in de horeca. De kosten hiervan kunnen flink oplopen. Met de inventaris- of voorraadverzekering zijn de producten in uw pand verzekerd tegen schade. Wilt u ook uw bedrijfspand zelf verzekeren? Dat kan met de gebouwenverzekering.

Meer lezen over de inventaris- en voorraadverzekering

Meer lezen over de gebouwenverzekering

Risico 3: Zieke werknemers
Werkt u niet alleen in de zaak? En heeft u medewerkers in dienst? Dan kan het zijn dat uw medewerkers ziek worden. Als werkgever bent u namelijk verplicht om minimaal 70% van het loon van uw zieke medewerker twee jaar lang door te betalen. Met de verzuimverzekering verzekert u dit risico.

Meer lezen over de verzuimverzekering

Schade voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom heeft Interpolis in de preventiewinkel allerlei tips hoe ondernemers de kans op schade kunnen verkleinen. Wilt u weten wat u kunt doen? Bezoek dan de preventiewinkel.

Naar de preventiewinkel