Speciaal voor kappers

Welke risico's loopt u als kapper?

Als kapper bent u het liefst bezig met de haarverzorging van uw klanten en het runnen van uw kapperszaak. Maar hoe zit het eigenlijk met risico’s die u loopt? Hieronder ziet u een overzicht van veelvoorkomende risico’s en de meest afgesloten verzekeringen door kappers.

Veel voorkomende risico's bij ondernemers in uw branche

Hier ziet u de top 4 van de meest gemelde schades in de kappersbranche. 

 • Inbraakschade
  U komt bij uw salon en treft braaksporen aan. Uw pand is beschadigd en er zijn spullen weg. De kans is groot dat u uw kapsalon een tijdje moet sluiten om de gemaakte schade te herstellen. 

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 17.091

 • Brandschade
  Een apparaat in het stopcontact laten zitten? Het kan de beste overkomen. In het ergste geval ontstaat er brand. Rook- en roetschade aan uw inrichting zijn hierbij niet weg te denken. Uw salon moet dicht, wat u duizenden euro's aan omzet kost. Ook moet alles vervangen en hersteld worden.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 19.336

 • Letselschade
  Een klant of uw personeel kan uitglijden over een gladde vloer of struikelen over elektrische apparaten waar snoeren aan vastzitten. De klant of uw personeel kan u hiervoor aansprakelijk stellen. Zo’n schadeclaim kan grote financiële gevolgen hebben en uw kapperszaak een slechte naam bezorgen.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag:  € 8.957

 • Waterschade
  U huurt een ruimte en 's nachts springt de waterleiding. Gelukkig is in uw eigen kapperszaak geen schade aangetroffen, maar later hoort u dat de onderburen flinke waterschade hebben. U kunt aansprakelijk worden gesteld voor de ontstane waterschade. Als u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft, wordt deze schade vergoed. 

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 22.020

Meest gekozen verzekeringen binnen uw branche

Alles verzekeren is niet de oplossing. Maar voor risico's die u niet zelf kunt dragen, hebben wij een vangnet. Hieronder ziet u welke verzekeringen veel andere kappers hebben afgesloten.

Contact

Rabobank