Speciaal voor kappers

Cijfers en trends in de kappersbranche

U bent eigenaar van een kapperszaak of misschien wel van plan een eigen kapperszaak te beginnen. Waar moet u op letten en rekening mee houden? Om u hierbij te helpen, houdt de Rabobank cijfers en trends bij van uw branche. Wist u bijvoorbeeld dat er steeds meer thuiskappers en budgetsalons starten? En dat steeds meer kappers kiezen voor een uitbreiding van hun dienstenpakket? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kapperszaak, die ook schoonheids- en nagelverzorging biedt. Voor meer cijfers en trends download dan het PDF-document aan de rechterkant of vraag een gesprek aan met uw adviseur.

Risico-inzichten in de kappersbranche

Als kapper bent u het liefst bezig met de haarverzorging van uw klanten en het runnen van uw kapperszaak. Maar hoe zit het eigenlijk met risico’s die u loopt? De Rabobank werkt graag samen met Interpolis vanwege het ruime aanbod aan verzekeringen en de hulp bij het voorkomen en oplossen van schade. Wij helpen u bij het kaart in brengen van bedrijfsrisico’s en veelvoorkomende schades in de kappersbranche. Met onze branchekennis en het risico-inzicht vanuit Interpolis geven wij u inzicht in veelvoorkomende risico’s, en schades en de (preventie)maatregelen die u als kapper kunt nemen.

Risico’s die kappers lopen

Wat zijn veelvoorkomende risico’s die eigenaren van een kapsalon lopen?

 • Inbraakschade
  Bij inbraak moeten uw gestolen goederen vervangen worden en de schade moet hersteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diefstal van u op maat gemaakte kappersschaar. Omdat u uw kapperszaak vaak een of meerdere dagen moet sluiten, loopt u omzet mis. Vaak is er ook nog schade door brandstichting om sporen uit te wissen.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 17.091

 • Brandschade
  Door kortsluiting in de wasmachine is brand ontstaan. U heeft voornamelijk rook- en roetschade aan uw inrichting. Uw salon moet dicht, wat u duizenden euro's aan omzet kost. Ook moet alles vervangen en hersteld worden.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 19.336

 • Letselschade
  Een klant of uw personeel kan uitglijden over een gladde vloer of struikelen over elektrische apparaten waar snoeren aan vastzitten. De klant of uw personeel kan u hiervoor aansprakelijk stellen. Zo’n schadeclaim kan grote financiële gevolgen hebben en uw kapperszaak een slechte naam bezorgen.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag:  € 8.957

 • Waterschade
  U huurt een ruimte en 's nachts springt de waterleiding. In uw eigen kapperszaak is geen schade, maar de onderburen hebben flinke waterschade. U kunt aansprakelijk worden gesteld voor de ontstane waterschade.

  Hoogst uitgekeerde schadebedrag: € 22.020

Top drie meest voorkomende schades bij kappers

Welke schades worden het meest gemeld door kappers? Onderstaand vindt u een overzicht van de meest voorkomende schades bij kappers die een verzekeringspakket hebben van Interpolis ZekerVanJeZaak®.  Daarnaast vindt u de verzekeringen waarmee  u deze risico’s kunt afdekken.

Top drie meest voorkomende schades bij kappers

Meer lezen over de zakelijke autoverzekering

Meer lezen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Meest gekozen verzekeringen binnen uw branche

Als ondernemer wilt u zich verzekeren tegen risico’s die u zelf niet kunt dragen. Misschien bent u net begonnen met uw kapperszaak en bent u benieuwd naar verzekeringen die uw collega-kappers hebben afgesloten. Om u hierbij te helpen, geven wij onderstaand een overzicht van verzekeringen waarvoor kappers zich verzekeren via Interpolis ZekerVanJeZaak®.

Waarvoor zijn ZekerVanJeZaak klanten binnen uw branche verzekerd?

Top drie meest voorkomende schades bij kappers

Dek uw risico’s af met preventiemaatregelen

U kunt risico’s afdekken door het afsluiten van een verzekering. Maar daarnaast zijn er ook preventiemaatregelen die u zelf kunt nemen.

Interpolis helpt u bij het nemen van preventiemaatregelen. Interpolis heeft veel ervaring met de afwikkeling van schades, maar ook met de oorzaken ervan. Met deze kennis helpen wij u graag. Door preventiemaatregelen te nemen kunt u risico’s verkleinen en de gevolgen van schade verminderen. In de Interpolis Preventiewinkel vindt u hulpmiddelen die u daarbij kunnen helpen.

Contact

Rabobank