Bestelbusverzekering

Bezit u een of meerdere bestelbussen voor uw bedrijf? Dan bent u verplicht deze minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Bereken uw premie voor een bestelbusverzekering door uw kenteken in te vullen. Een verzekering voor uw bestelbus is daarna zo geregeld.

Bestelbus verzekeren

U bent verplicht om uw bestelbus WA te verzekeren. Deze dekking vergoedt schade die u aan anderen toebrengt. U kunt er ook voor kiezen uw bestelbus aanvullend te verzekeren, zodat bijvoorbeeld ook diefstal van of schade aan uw bestelbus vergoed wordt. Hieronder leest u per dekking de kenmerken.

WA WA + Beperkt Casco WA + Volledig Casco (allrisk)
  • schade aan anderen en hun spullen
  • ook schade aan uw eigen bestelbus, niet door botsing of vandalisme
  • schade aan uw eigen bestelbus, ook door botsing of vandalisme
  • meest gekozen voor auto’s ouder dan 10 jaar
  • meest gekozen voor auto's van 6 t/m 10 jaar
  • meest gekozen voor auto's jonger dan 6 jaar

Lees voordat u een verzekering afsluit altijd de volledige polisvoorwaarden. Deze vindt u hieronder.

Bekijk de voorwaarden van de zakelijke autoverzekering

Over uw bestelbus

Vervoert u goederen met uw bestelauto of bestelbus? Dan wil dat niet vanzelfsprekend zeggen dat uw bus als bestelbus geregistreerd is. De Belastingdienst heeft hiervoor een aantal richtlijnen bepaald.

De meeste bestelbussen hebben een grijs kenteken. Dit is te herkennen aan het kenteken dat begint met de letter B of V, niet aan de kleur. Als u een bestelbus met een grijs kenteken bezit, betekent dit dat u gebruik kunt maken van belastingvoordeel.

Richtlijnen voor een bestelbus op Belastingdienst.nl

Een bestelbusverzekering afsluiten

Als u een bestelbusverzekering wilt afsluiten, kiest u voor de zakelijke autoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®. Met Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn uw belangrijkste bedrijfsrisico’s verzekerd. U kunt zelf online in twee minuten uw premie berekenen, verzekeringen bijsluiten en opzeggen. Het enige dat u daarvoor nodig heeft is uw zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met uw Rabobankadviseur.

Lees meer over Interpolis ZekerVanJeZaak®

Lees meer over de zakelijke autoverzekering

Voorwaarden bestelbusverzekering

Voorwaarden bestelbusverzekering

Als u de bestelbusverzekering wilt afsluiten, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. U kunt deze hieronder downloaden.

Voorwaarden Motorrijtuig WA

Voorwaarden Motorrijtuig WA Beperkt Casco

Voorwaarden Motorrijtuig WA Casco

Kosten zakelijke autoverzekering

De kosten van uw zakelijke autoverzekering zijn afhankelijk van:

  • de branche waarin u werkt
  • de dekking die u kiest
  • de waarde van het voertuig


Wilt u weten wat de exacte premiekosten zijn? Log dan in met uw zakelijke bankpas en Rabo Scanner, en bereken direct vrijblijvend uw premie in twee minuten.

Contact

Rabobank