Bestelbusverzekering

Bezit u een of meerdere bestelbussen voor uw bedrijf? Dan bent u verplicht deze minimaal te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Bereken uw premie voor een bestelbusverzekering door uw kenteken in te vullen. Een verzekering voor uw bestelbus is daarna zo geregeld.

Uw bestelbus verzekeren: keuze uit drie dekkingen

U kunt uw bestelbus verzekeren op drie verschillende manieren:

  • WA
  • WA-beperkt casco
  • WA casco

WA verzekering voor uw bestelbus

U bent verplicht om uw bestelbus WA te verzekeren. Deze dekking vergoedt schade die u aan anderen toebrengt.

WA Beperkt Casco-verzekering voor uw bestelbus

Deze verzekering dekt onder andere ook schade veroorzaakt door diefstal, storm en ruitschade. Raadpleeg de voorwaarden om een compleet overzicht van gedekte schade te zien.

WA Casco-verzekering voor uw bestelbus

Deze dekking vergoedt ook schade aan uw eigen bestelbus door andere invloeden. Wilt u weten wat wel en niet verzekerd is? Raadpleeg dan de voorwaarden.

Bekijk de voorwaarden van de zakelijke autoverzekering

Over uw bestelbus

Vervoert u goederen met uw bestelauto of bestelbus? Dan wil dat niet vanzelfsprekend zeggen dat uw bus als bestelbus geregistreerd is. De Belastingdienst heeft hiervoor een aantal richtlijnen bepaald.

De meeste bestelbussen hebben een grijs kenteken. Dit is te herkennen aan het kenteken dat begint met de letter B of V, niet aan de kleur. Als u een bestelbus met een grijs kenteken bezit, betekent dit dat u gebruik kunt maken van belastingvoordeel.

Richtlijnen voor een bestelbus op Belastingdienst.nl

Schade goed verzekerd

Ongelukken gebeuren op onverwachte momenten. Ook op die momenten is het belangrijk dat u op hulp kunt rekenen en dat de kosten gedekt zijn. Schade melden hebben we dan ook zo eenvoudig mogelijk voor u gemaakt. De schade-afdeling van Interpolis is 24 uur per dag bereikbaar.

Lees meer over schade melden

Een bestelbus verzekering afsluiten

Als u een bestelbusverzekering wilt afsluiten, kiest u voor de zakelijke autoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®. Met de ZekerVanJeZaak-polis kunt u de meest voorkomende bedrijfsrisico’s verzekeren, waaronder wettelijke aansprakelijkheid voor uw bestelbus.

Direct goed verzekerd

Als u al een zakelijke verzekering heeft bij de Rabobank, kunt u de bedrijfsautoverzekering meteen online afsluiten.

Flowchart

Voorwaarden bestelbusverzekering

Als u de bestelbusverzekering wilt afsluiten, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. U kunt deze hieronder downloaden.

Voorwaarden Motorrijtuig WA

Voorwaarden Motorrijtuig WA Beperkt Casco

Voorwaarden Motorrijtuig WA Casco

Contact

Rabobank