Veelgestelde vragen over bedrijfsverzekeringen van Interpolis

Hoe kan ik de verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluiten?

De meeste bedrijfsverzekeringen van Interpolis kun je gemakkelijk online afsluiten via Rabo Internetbankieren. Je hebt hiervoor je zakelijke bankpas en Rabo Scanner nodig. In internetbankieren kun je daarna je verzekeringen inzien en wijzigen.

Heb je nog geen zakelijke rekening? Open dan eerst een rekening op naam van je bedrijf , om daarna gemakkelijk je verzekeringen af te sluiten.

Wat regel ik bij de Rabobank en wat bij Interpolis?

Bij de Rabobank:

vraag je een verzekering van Interpolis aanwijzig je online of telefonisch je verzekeringenkun je telefonisch of via de chat terecht voor vragen over je verzekeringen

Bij Interpolis:

meld je schade telefonisch of per mailben je zeker van een professionele schadeafhandelingkrijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen
Wat is garantie tegen onderverzekering?

Met de verzekeringen Interpolis ZekerVanJeZaak® heb je garantie tegen onderverzekering. Hierdoor zijn wijzigingen in je onderneming meeverzekerd. Want je onderneming kan snel veranderen. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:
Je bent fotograaf en hebt in oktober 2018 je digitale camera verzekerd als draagbaar elektronisch hulpmiddel. Wanneer je in april 2019 een tweede camera koopt, is deze direct meeverzekerd. Ook al geef je de nieuwwaarde van de twee camera’s pas in september 2019 door. Als je elk jaar je polis actualiseert, geldt automatisch de garantie tegen onderverzekering.

Hoe kan ik schade voorkomen?

Interpolis helpt je schade voorkomen met handige oplossingen en geeft inzicht in je risico’s in de Interpolis Preventiewinkel.

Hoe werkt schade melden? Hoe bepaal ik het juiste verzekerde bedrag?

Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de kosten.

Gebouwenverzekering

Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van je gebouw. Gebruik hiervoor niet de WOZ-waarde of verkoopwaarde.

Huurdersbelangverzekering

Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de kosten die je hebt voor tot de door jou aangebrachte aanpassingen aan het gehuurde pand. Denk hierbij aan een tegelvloer, tussenwanden, een bar, een keuken, het verlagen van een plafond. In het huurcontract kun je vinden of schade aan ruiten is verzekerd.

Inventaris- en voorraadverzekering

Het verzekerde bedrag van je inventaris en voorraad is gebaseerd op de vervangingswaarde.

Bedrijfsstagnatieverzekering

Het verzekerde bedrag wordt door Interpolis bepaald aan de hand van je bedrijfsactiviteit en een percentage van je omzet.