Veelgestelde vragen over bedrijfsverzekeringen van Interpolis

Hoe kan ik de verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluiten?

De meeste bedrijfsverzekeringen van Interpolis kun je gemakkelijk online afsluiten via Rabo Internetbankieren. Je hebt hiervoor je zakelijke bankpas en Rabo Scanner nodig. In internetbankieren kun je daarna je verzekeringen inzien en wijzigen.

Heb je nog geen zakelijke rekening? Open dan eerst een rekening op naam van je bedrijf , om daarna gemakkelijk je verzekeringen af te sluiten.

Wat regel ik bij de Rabobank en wat bij Interpolis?

Bij de Rabobank:

  • vraag je een verzekering van Interpolis aan
  • wijzig je online of telefonisch je verzekeringen
  • kun je telefonisch of via de chat terecht voor vragen over je verzekeringen

Bij Interpolis:

  • meld je schade telefonisch of per mail
  • ben je zeker van een professionele schadeafhandeling
  • krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen
Wat is garantie tegen onderverzekering?

Met de verzekeringen Interpolis ZekerVanJeZaak® heb je garantie tegen onderverzekering. Hierdoor zijn wijzigingen in je onderneming meeverzekerd. Want je onderneming kan snel veranderen. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:
In januari 2017 heb je een inventarisverzekering afgesloten. Na een jaar update je je polis. In juli 2018 heb je spullen bijgekocht en is je inventaris in waarde gestegen van € 5.000,- naar € 7.000,-. Je inventaris is nu automatisch verzekerd voor € 7.000,-.

Hoe kan ik schade voorkomen?

Interpolis helpt je schade voorkomen met handige oplossingen en geeft inzicht in je risico’s in de Interpolis Preventiewinkel.

Hoe werkt schade melden?

Schade meldt je eenvoudig telefonisch aan Interpolis. Hier lees je hoe het werkt.

Hoe bepaal ik het juiste verzekerde bedrag?

Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de kosten.

Gebouwenverzekering

Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde van je gebouw. Gebruik hiervoor niet de WOZ-waarde of verkoopwaarde.

Huurdersbelangverzekering

Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de kosten die je hebt voor tot de door jou aangebrachte aanpassingen aan het gehuurde pand. Denk hierbij aan een tegelvloer, tussenwanden, een bar, een keuken, het verlagen van een plafond. In het huurcontract kun je vinden of schade aan ruiten is verzekerd.

Inventaris- en voorraadverzekering

Het verzekerde bedrag van je inventaris en voorraad is gebaseerd op de vervangingswaarde.

Bedrijfsstagnatieverzekering

Het verzekerde bedrag wordt door Interpolis bepaald aan de hand van je bedrijfsactiviteit en een percentage van je omzet.