Op zoek naar crowdfunding? Dit moet u weten.

Aanvulling of alternatief voor een lening

Voor ondernemers met een goed plan, die voor financiering geen of maar deels bancair gefinancierd kunnen worden, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn.

Banken en crowdfundingplatforms weten elkaar inmiddels te vinden. De Rabobank is april 2016 een samenwerking aangegaan met Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd. Later in het jaar zijn daaraan toegevoegd ZIB Crowdfunding en Kapitaal op maat. Accountmanagers gaan klanten actief doorverwijzen naar deze platforms, die thuis zijn in lenen aan het mkb.

"Wij kijken verder dan de eigen winkel"

Eric Saris, directeur Bedrijven van de Rabobank: "De Rabobank wil de financiële motor zijn voor ondernemend Nederland door ondernemers te helpen met het vinden van financiering voor hun plannen. Daarvoor kijken we verder dan alleen onze 'eigen winkel' en zoeken we samenwerking met andere financiële partijen. Dankzij deze unieke samenwerking gaan we ondernemers, voor wie crowdfunding interessant kan zijn, beter en sneller helpen met het rondkrijgen van hun financiering."

Ondernemers zijn zelf aan zet, maar de Rabobank helpt waar dat mogelijk is. Enkele belangrijke aandachtspunten bij het vinden van financiering via de crowd:

  • Zorg voor een goed ondernemingsplan en pitch
  • Kies als ondernemer een crowdfundingplatform dat bij u en uw onderneming past. Denk daarbij aan uw omgeving, uw producten, uw branche of uw netwerk.
  • Betrek uw Rabobank bij uw crowdfunding. Check vóór u in zee gaat met een crowdfundingplatform of de condities en voorwaarden van het platform aansluiten op de afspraken die u heeft met uw bank. Crowdfunding kan behalve financiering ook grote marketingwaarde hebben. Degene die u financieren, de ‘crowd’, kunnen optreden als uw ambassadeurs. Maar bedenk dat u zelf verantwoordelijk bent voor de communicatie met hen. Die relatie gaat veel verder dan een eenmalige financieringsronde.

Ontdek of crowdfunding iets voor u is

Ga eens in gesprek over crowdfunding met uw Rabobankadviseur of lees meer over de verschillende platformen waar wij mee samenwerken.

Lees meer over de crowdfundingplatformen

Contact

Rabobank