Financieren met GO faciliteit

Staatsgarantie van de overheid voor grote en middelgrote Nederlandse bedrijven. Hierbij staat de overheid borg voor 50% van de zakelijke financiering.

  • voor activiteiten in Nederland
  • garantie tot 50%
  • looptijd maximaal 8 jaar

Financieren met een GarantieOndernemersfinanciering

De GarantieOndernemersfinanciering (GO faciliteit) is een staatsgarantie van de Nederlandse overheid. Hiermee steunt de staat ondernemingen bij het verkrijgen van een geldlening en wordt de mogelijkheid voor de Rabobank om geld uit te lenen vergroot.

Wat zijn de kenmerken van de GO faciliteit?

Kenmerken van deze overheidsregeling

De GO faciliteit is voor (middel)grote bedrijven met substantiële bedrijfsactiviteiten in Nederland.

  • alleen geldig voor nieuwe bankleningen
  • bankleningen van € 1,5 miljoen tot € 150 miljoen
  • de looptijd van de GO faciliteit is maximaal acht jaar
  • de overheid staat borg voor 50% van de financiering

Je aanvraag moet goedgekeurd worden door het Ministerie van Economische Zaken. Goede rentabiliteits- en continuïteitsperspectieven zijn daarbij van belang. Wij helpen je graag bij het aanvragen van de GO faciliteit.

Wat zijn de kosten?

Een financiering is maatwerk. Wij gaan graag in gesprek met je over de kosten van de GO faciliteit. Maak een afspraak met je Rabobank.

Voorwaarden

Je Rabobankadviseur kan je vertellen wat de voorwaarden zijn om deze vorm van staatsgarantie aan te vragen. Uitgesloten sectoren zijn landbouw, visserij, commercieel vastgoed, de gezondheidszorg en de financiële sector met uitzondering van bemiddeling.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering