Zo vraag je een zakelijke financiering aan

Hoe vraag ik een zakelijke financiering aan?

Bij een online financieringsaanvraag krijg je binnen 15 minuten een persoonlijk aanbod te zien. Lees meer over hoe je een lening, krediet of lease aanvraagt.

Stap 1: bereid je aanvraag voor

Stel je investeringsplan op. Bepaal hoeveel financiering je nodig hebt en zorg ervoor dat je dit bedrag kunt onderbouwen. We helpen je hier graag bij. Lees bijvoorbeeld hoe je een investeringsbegroting maakt, hoe je de opbrengst (ROI) van je investering berekent en waar onze financieel adviseurs je bij kunnen helpen.

Wil je even met ons sparren?

Veel ondernemers willen graag op tijd in gesprek met ons over een financiering. Bijvoorbeeld om te bespreken waar je op moet letten bij de aanvraag. Maak een afspraak om telefonisch of via een videogesprek met ons te sparren.

Stap 2: Bekijk je mogelijkheden

Start je berekening en krijg direct inzicht in je rente én maandbedrag. Vul je leenreden, bedrag en looptijd in en je ontvangt meteen een inschatting voor de gemiddelde kosten per maand. Ook ontvang je een indicatief rentepercentage.

Stap 3: in 15 minuten de online aanvraag invullen

Klaar met voorbereiden? Start de online aanvraag en vul enkele gegevens in over je bedrijf en investering. Ook maak je een koppeling met je transactiegegevens van alle relevante betaalrekeningen. Bij Rabobank-rekeningen is het meestal mogelijk om automatisch de koppeling te maken. Heb je een betaalrekening van ING en/of ABN AMRO? Zorg dan dat je de transactiegegevens downloadt in een MT940-bestand.

Tijdens de online aanvraag vul je ook je winst, omzet en afschrijvingen in van het afgelopen boekjaar. Zorg ervoor dat je de gegevens gebruikt uit je meest recente definitieve jaarcijfers. Het is belangrijk dat je deze cijfers niet inschat of afrondt, maar direct kopieert uit je jaarcijfers.

Hulp nodig tijdens de aanvraag? Geen probleem! Bel met onze adviseurs bij de Rabo Klantenservice via 088-7226666. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur.

Online financiering aanvragen

Stap 4: bekijk je indicatieve aanbod

Als je alle gegevens hebt ingevuld, ontdek je direct of je in aanmerking komt voor een financiering. Dit staat er in je indicatieve aanbod:

    bedrag dat je kunt lenen inschatting van de rente productvorm (lening, krediet, bedrijfshypotheek) looptijd

Het aanbod is uiteraard vrijblijvend. Zo weet je direct waar je aan toe bent, zonder dat je ergens aan vast zit. Bevalt het aanbod? Laat dan je gegevens achter. We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op om een afspraak te maken voor het videogesprek met een financieel adviseur van Rabobank.

In 15 minuten een indicatief aanbod, hoe zit dat?

Sommige ondernemers verwachten dat het aanvragen van een financiering een lastige klus is, waarbij het lang duurt voordat je weet waar je aan toe bent. Gelukkig is dit verleden tijd. In deze korte animatievideo ontdek je hoe dit mogelijk is.

Stap 5: nog paar gegevens

Je ontvangt een bevestigingsmail met je indicatieve aanbod. Hierin staan ook de gegevens die we mogelijk nog van je nodig hebben. Mail deze gegevens voor de afspraak voor het videogesprek.

Stap 6: persoonlijk gesprek over je aanvraag

Binnen 2 werkdagen na het accepteren van het indicatieve aanbod nemen we contact met je op om het videogesprek in te plannen. Tijdens het videogesprek bespreek je met een financieel adviseur de aanvraag nog eens rustig door. Ook kun je hier al je vragen over de financiering stellen.

Stap 7: teken de offerte en ga aan de slag

Groen licht gekregen voor de financiering? Dan ontvang je binnen twee werkdagen een offerte. Lees de voorwaarden goed door, zodat je weet waar je aan toe bent.

Na ondertekening kun je vaak al binnen twee werkdagen gebruikmaken van de financiering. Je vindt de financiering ook tussen de andere producten in Rabo Business Banking en de Rabo App. Zo heb je altijd inzicht in de status van je financiering. Ook kun je steeds meer wijzigingen zelf online regelen.

Klaar met voorbereiden?

phone

Hulp nodig?