Hoe beoordeelt de Rabobank mijn financieringsaanvraag?

Voordat u een financiering aanvraagt is het van belang dat u een aantal zaken goed heeft uitgedacht. Om u op weg te helpen zetten we hier alvast een aantal zaken op een rij en geven we inzicht in hoe de Rabobank een financieringsaanvraag beoordeelt.

Bij de beoordeling van uw financieringsaanvraag kijken we naar uw ambitie en de (financiële) onderbouwing ervan. We willen een goed beeld hebben van uw plannen. We kijken of uw plannen haalbaar zijn en of deze aansluiten bij de toekomst.

U als ondernemer

Uw kwaliteiten als ondernemer zijn voor een groot deel bepalend voor uw succes. Daarom kijken we naar wie u bent en hoeveel ervaring u heeft. U hoeft geen expert te zijn op alle vlakken van het ondernemerschap. Wel willen we graag weten hoe u omgaat met zaken waar u zelf minder kennis van heeft. Of u nu een starter bent of een ervaren ondernemer.

Uw onderneming

Wat zijn de sterke en minder sterke kanten van uw onderneming? In hoeverre zijn deze van invloed op het realiseren van uw ambities? Samen bespreken we hoe onderscheidend uw producten en diensten zijn. En of het aansluit bij toekomstige ontwikkelingen in de markt. We maken hierbij de vergelijking met andere ondernemingen in uw branche.

De financiële haalbaarheid van uw plan

Uit de prognose die u invult kunnen we opmaken of uw plannen haalbaar zijn. We kunnen zo inschatten wat een financiering u gaat opleveren. De winstgevendheid speelt daarbij een belangrijke rol. We kijken ook naar uw financiële buffers, waarmee u eventuele tegenslagen kunt opvangen. We vergelijken de kosten met de opbrengsten, zodat we weten of er voldoende inkomen voor u overblijft. Een goede prognose is dus onmisbaar in uw financieringsaanvraag.

Een passende financieringsoplossing

Met een goed beeld van uw plannen en uw situatie kunnen we een passende financiering vinden. Misschien heeft u daar zelf al ideeën over, bijvoorbeeld lease of een financiering met subsidie. We nemen de mogelijkheden met u door tijdens een persoonlijk gesprek. Eventueel combineren we verschillende financieringsvormen, bijvoorbeeld een krediet met staatsgarantie of financiering via private investeerders. Aan elke financieringsvorm kleven voor- en nadelen. Door de financiering op uw situatie af te stemmen, kunnen we het maximale uit de voordelen halen en de nadelen klein houden.

We gaan graag met u op zoek naar de juiste financieringsoplossing. Start uw aanvraag online of ga in gesprek met uw Rabobankadviseur. Hij of zij helpt u graag verder, of het nu om een bancaire financiering gaat of een financiering via een van onze partners. Voor elk goed plan vinden wij de weg.

Contact

Rabobank