Factoring: de kracht van extra werkkapitaal

Debiteurenfinanciering en voorraadfinanciering

Uw werkkapitaal is de motor van uw onderneming. Met extra werkkapitaal kunt u meer groeikansen benutten. Met voldoende werkkapitaal kunt bijvoorbeeld die belangrijke investering doen of inkoopkorting regelen bij uw leveranciers. Vooral openstaande facturen en grote voorraden zetten uw werkkapitaal onder druk. In sommige seizoenen neemt die druk zelfs toe. Er zijn middelen om hier op in te spelen.

Financiering op basis van uw debiteuren en voorraad

Onder factoring vallen de debiteurenfinanciering en de voorraadfinanciering. Met debiteurenfinanciering krijgt u uw facturen alvast voor een groot deel betaald. Wachten tot een klant betaalt, is dus niet meer nodig. Het geld staat de volgende werkdag al op uw rekening. Meestal gaat het om maximaal 90% van het factuurbedrag. Voorraadfinanciering biedt mogelijkheden voor bedrijven die veel werkkapitaal in hun voorraad vast hebben zitten. U kunt dan financiering krijgen op basis van de waarde van uw voorraad.

U kunt voor factoring terecht bij uw Rabobank. Factoring kan op zichzelf staan, of onderdeel zijn van een totale financieringsoplossing voor uw bedrijf. De mogelijkheden op een rij:

  • Bevoorschotting op debiteuren: tot 90% van het factuurbedrag
  • Voorraadfinanciering tot 70% van uw voorraadpositie
  • Debiteurenbeheer en incasso kunnen wij voor u regelen

Lees meer over factoring

Contact

Rabobank