Geld nodig voor je bedrijf?

Kom maar op met dat plan

Jasper Geselschap

"Vroeger was ik headhunter. Ik was altijd bezig om personen en bedrijven bij elkaar te brengen. Nu ben ik bankier en ben ik nog steeds bezig om personen en bedrijven bij elkaar te brengen. Mijn blik gaat verder dan de standaard bankproducten om een klant goed te kunnen helpen. Ik kijk ook naar financieringsbronnen die buiten de bank liggen. Daarom bouwen we als Rabobank aan een netwerk van particulieren en bedrijven die bereid zijn om te investeren of leningen te verstrekken. Dit heeft als gevolg dat ondernemers tegenwoordig hulp krijgen die verder gaat dan alleen goed advies over een bancaire financiering. Eerst aankloppen bij een accountant of bedrijfsadviseur is dus niet meer nodig. We kunnen veel meer betekenen voor ondernemers."

Mooie voorbeelden

"We kunnen financieringen nu sneller combineren om zo het gewenste bedrag bij elkaar te krijgen. Daar komen mooie dingen uit voort, zoals de groeifinanciering van Robot Robots Company en Milgro. Hier zitten topondernemers achter met ambitieuze groeiplannen. Beide bedrijven zijn samen met onze partner InnovationQuarter voorzien van een mooie totaal oplossing als het gaat om financieren. Een gecombineerde financiering vergt iets meer tijd en een uitdagende onderhandeling, omdat er meer partijen bij betrokken zijn, maar je ziet dat alle partijen iets extra’s inbrengen naast het geld. Denk aan kennis of weer een eigen netwerk. Hierdoor neemt de kans op succes toe."

Kom langs met je plan

"Als headhunter was ik altijd benieuwd naar de mens achter de ondernemer zelf. Als die ondernemer dan ook nog een goed plan heeft, dan kan mijn dag niet meer stuk. Dat zijn leuke en inspirerende gesprekken, voor zowel de ondernemer als voor ons! Tips en trucs die we bij andere ondernemers en in andere sectoren gezien hebben kunnen we meteen delen. Heb je een goed plan? Weet dan dat de deuren open staan. Maak mijn dag!"

Contact

Rabobank