Zo vraag je een zakelijke financiering aan

Hoe vraag ik een zakelijke financiering aan?

Vraag in vier stappen een zakelijke financiering aan bij de Rabobank. Lees waar je op moet letten.

Financiering aanvragen door corona

Veel ondernemers zoeken op dit moment een financiering om een tekort aan inkomsten door corona op te vangen. De regelingen BMKB-C en KKC kunnen hierbij een uitkomst bieden. Ben je hiernaar op zoek? Dan helpen we je verder via de onderstaande link.

Financiering aanvragen door de gevolgen van corona

Stap 1: bereid je aanvraag voor

Stel je investeringsplan op. Bepaal hoeveel financiering je nodig hebt en zorg ervoor dat je dit bedrag kunt onderbouwen.

Voor je financieringsaanvraag moet je je jaarcijfers van 2018 en 2019 bij de hand hebben. Ben je net gestart en heb je nog geen jaarcijfers? Zorg er dan voor dat je een ondernemingsplan hebt.

Verder vragen we je in veel gevallen om de volgende gegevens:

  • Een prognose van de impact van je investering. Neem als basis je winst-en-verliesrekening. Kijk twaalf maanden vooruit.
  • Je aangifte inkomstenbelasting van 2019.

Wil je even met ons sparren?

Veel ondernemers willen graag op tijd in gesprek met de bank over een financiering. Bijvoorbeeld om te bespreken waar je op moet letten bij de aanvraag. Maak een afspraak om telefonisch of via een videogesprek met ons te sparren.

Even sparren

Stap 2: vul de online aanvraag in

Als je je goed hebt voorbereid en alle benodigde gegevens bij de hand hebt, duurt de online aanvraag 15 tot 20 minuten. In sommige gevallen kunnen we je direct een vrijblijvend indicatief aanbod doen.

Financiering aanvragen

Stap 3: licht je plan toe in een persoonlijk gesprek

Telefonisch contact om adviesgesprek in te plannen

We streven ernaar om binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op te nemen over je aanvraag. Hier bespreken we je financieringsbehoefte. Ook maken we een afspraak voor het adviesgesprek.

Adviesgesprek over je financieringsmogelijkheden

Het adviesgesprek kan telefonisch of via een videoverbinding plaatsvinden. In het adviesgesprek ga je samen met een adviseur van de Rabobank dieper in op het verhaal achter je financieringsaanvraag. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Eerst bespreken we de aanleiding van je aanvraag en de bijbehorende cijfers. Eventueel kun je nog gegevens wijzigen ten opzichte van de online aanvraag.
  • Vervolgens bespreken we de mogelijkheden en eventuele vragen die we hebben over je aanvraag.
  • We bekijken samen welk product het best past bij je plan.
  • Vaak krijg je tijdens het adviesgesprek al een indicatie of de Rabobank je kan financieren.

Stap 4: teken de offerte en ga aan de slag

Groen licht gekregen voor de financiering? Dan ontvang je binnen twee werkdagen een offerte. Lees de voorwaarden goed door, zodat je weet waar je aan toe bent. Na ondertekening kun je vaak al binnen twee werkdagen gebruikmaken van de financiering.

Klaar met je voorbereiding?

Financiering aanvragen