Zo vraag je een zakelijke financiering aan

Hoe vraag ik een zakelijke financiering aan?

Vraag in vier stappen een zakelijke financiering aan bij de Rabobank. Lees waar je op moet letten en bekijk welke documenten en gegevens je nodig hebt voor de online aanvraag.

Financiering aanvragen door corona

Veel ondernemers zoeken op dit moment een financiering om een tekort aan inkomsten door corona op te vangen. De regelingen BMKB-C en KKC kunnen hierbij een uitkomst bieden dankzij een garantstelling van de overheid. Ben je hiernaar op zoek? Dan helpen we je verder via de onderstaande link.

Financiering aanvragen door de gevolgen van corona

Voordat je begint: verzamel deze gegevens en documenten

Jaarcijfers

Lever jaarcijfers aan van 2017 en 2018. Net gestart en heb je nog geen jaarcijfers? Upload dan een ondernemingsplan.

Prognose

Schets in een realistische prognose de impact van de investering. Neem als basis je winst-en-verliesrekening. Kijk twaalf maanden vooruit.

Aangifte inkomstenbelasting

Houd je aangifteformulier inkomstenbelasting van 2018 bij de hand.

Stap 1: bereid je plan zorgvuldig voor

Je financieringsaanvraag begint met het opstellen van een goed plan. Hierin beschrijf je het bedrijf, jouw rol als ondernemer en de financiële situatie. 

Beantwoord deze vijf vragen in je plan:

 • Waarin wil je investeren en wat gaat je dit opleveren?
 • Wat is het verdienmodel van je bedrijf?
 • Wat zijn de sterke en zwakke punten van je bedrijf?
 • Hoe onderscheidt de dienst of het product zich van de concurrentie?
 • Wat is je visie op toekomstige ontwikkelingen binnen de sector?

Wil je even met ons sparren?

Veel ondernemers willen graag op tijd in gesprek met de bank over een financiering. Bijvoorbeeld om te bespreken waar ze op moet letten bij de aanvraag. Maak een afspraak om telefonisch of via een videogesprek met ons te sparren.

Even sparren

Stap 2: vul de online aanvraag in

Heb je het plan opgesteld en heb je alle benodigde gegevens bij de hand? Dan ben je klaar om de online financieringsaanvraag te starten. Als je je goed hebt voorbereid, duurt deze aanvraag ongeveer twintig minuten.

Zelf online aanvragen

Log in met je zakelijke Rabo WereldPas. In het eerste scherm beschrijf je het plan waarvoor je de financiering aanvraagt. Dit plan kun je op elk moment in je aanvraag nog aanpassen.

Aanvraag door gevolgen corona

In de online aanvraag kun je als investeringsdoel ‘Corona lening’ kiezen. Je hoeft geen uitgebreide financiële prognose in te vullen. Wel vragen we je om de volgende informatie:

 • Een beknopte onderbouwing van het gewenste financieringsbedrag. Leg hierbij uit of je dit bedrag normaal gesproken zou kunnen terugbetalen. Ga hierbij uit van de maandelijkse inkomsten en uitgaven van je bedrijf vóór de uitbraak van corona.
 • De twee meest recente jaarcijfers. Heb je al jaarcijfers van 2019 beschikbaar? Dan ontvangen we deze graag samen met de jaarcijfers van 2018, zodat we een actueel beeld van je financiën krijgen. Heb je de jaarcijfers van 2019 niet beschikbaar, dan lever je de jaarcijfers 2018 en 2017 aan.
 • Aangifteformulier inkomstenbelasting 2018 of 2019.
Financiering aanvragen Nog geen zakelijke klant?

Stap 3: licht je plan toe in een persoonlijk gesprek

Telefonisch contact om adviesgesprek in te plannen

We streven ernaar om binnen 5 werkdagen telefonisch contact met je op te nemen over je aanvraag. Hier bespreken we je financieringsbehoefte. Ook maken we een afspraak voor het adviesgesprek.

Adviesgesprek over je financieringsmogelijkheden

Het adviesgesprek kan telefonisch of via een videoverbinding plaatsvinden. In het adviesgesprek ga je samen met een adviseur van de Rabobank dieper in op het verhaal achter je financieringsaanvraag. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Eerst bespreken we de aanleiding van je aanvraag en de bijbehorende cijfers. Eventueel kun je nog gegevens wijzigen ten opzichte van de online aanvraag.
 • Vervolgens bespreken we de mogelijkheden en eventuele vragen die we hebben over je aanvraag.
 • We bekijken samen welk product het best past bij je plan. Hierbij controleren we ook of je in aanmerking komt voor de BMKB- of BL-regeling van de overheid.
 • Vaak krijg je tijdens het adviesgesprek al een indicatie of de Rabobank je kan financieren.

Stap 4: teken de offerte en ga aan de slag

Groen licht gekregen voor de financiering? Dan ontvang je binnen twee werkdagen een offerte. Lees de voorwaarden goed door, zodat je weet waar je aan toe bent. Na ondertekening kun je vaak al binnen twee werkdagen gebruikmaken van de financiering.

Klaar met je voorbereiding?

Financiering aanvragen Nog geen zakelijke klant?