Online financiering aanvragen

Wat u moet weten voor een succesvolle aanvraag

Om u efficiënt te kunnen helpen met uw aanvraag, bereiden we ons graag goed voor op het financieringsgesprek. Lever daarom uw gegevens alvast online aan. U kunt zo een lening en/of krediet aanvragen van € 5.000 tot € 1 miljoen. U krijgt in uw aanvraag te zien of een lening, krediet of een combinatie past. Daarna volgt een persoonlijk gesprek waarin we ook andere opties bespreken. Aanvragen kan alleen met een zakelijke Rabo WereldPas.

Ga verder met uw aanvraag

Bekijk hoe het werkt:

De voorbereiding

Financieringsindicator

Met de Financieringsindicator kunt u ontdekken of uw financieringsaanvraag kans van slagen heeft. U voert een aantal gegevens in over uw investeringsplan. Daarna krijgt u een indicatie of uw aanvraag succesvol zal zijn. U krijgt ook tips om uw investeringsplan verder aan te scherpen.

Ga naar Partnerinfinancieringen.nl/indicator

Onderbouw uw plan

Waar heeft u financiering voor nodig en wat zijn uw verwachtingen? Maak een prognose waarin u uitwerkt wat de financiële gevolgen zijn van uw investering. En hoe gaat u de investering terugverdienen? Wat zijn eventuele nieuwe kosten? Wat doet u als de resultaten tegenvallen? Uw eerdere jaarcijfers en informatie over ontwikkelingen in uw branche zijn een goed startpunt.

Documenten verzamelen

Tijdens een online aanvraag moet u de volgende gegevens aanleveren. Vraag hier eventueel naar bij uw accountant:

 • Winst- en verliesrekening en balans 2016 en 2017
 • Aangifte inkomstenbelasting
 • Startende ondernemer en minder dan twee jaar ingeschreven bij de KvK? Upload een ondernemersplan

Heeft u actuele cijfers of IB-aangiften, dan kunt u deze ook bij ons aanleveren.

Lever uw cijfers digitaal aan tijdens uw financieringsvraag. U regelt het via SBR: de nieuwe standaard sinds 1 januari 2017. Aanleveren via SBR is en blijft kosteloos. Levert u cijfers van 2016 en 2017 aan via post, e-mail of pdf, dan betaalt u hiervoor mogelijk € 250 behandelkosten.

De behandelkosten gelden niet voor alle klanten. Heeft uw bedrijf twee jaar op rij meer dan € 12 miljoen omzet en een hoger balanstotaal dan € 6 miljoen per jaar, dan rekenen wij voor die aanlevering (nog) geen kosten. Tevens geldt de eis niet voor alle sectoren. Ondernemers uit de onderstaande sectoren betalen (nog) geen kosten voor aanlevering via post, e-mail of pdf:

 • agrarische sector
 • gezondheidszorg
 • non-profit dienstverlening
 • overheid
 • onderwijs
 • recreatie
 • binnen-, zee- en kustvaart
 • banken en verzekeringsmaatschappen

Wilt u een financiering voor onroerend goed? Dan is het noodzakelijk om de volgende documenten te uploaden:

 • voor bestaande bouw: taxatierapport. Voor agrarische onderpanden zal in veel gevallen de taxatie door de Rabobank opgesteld worden.
 • voor nieuwbouw: bouwovereenkomst
 • voor nieuwbouw: bouwovereenkomst

Download de invulhulp

Uw gegevens aanleveren via SBR

SBR is een standaard om financiële gegevens uit te wisselen tussen ondernemers en onder andere banken. U kunt dit uitbesteden aan uw accountant of boekhouder (SBR Banken) of de gegevens zelf uploaden in SBR Direct. Het aanleveren van uw gegevens via SBR is de standaard vanaf 1 januari 2017.

Bekijk wat u kunt doen als u nog niet eerder met SBR gewerkt heeft

De financieringsaanvraag

Log in met uw zakelijke Rabo WereldPas. Het laden van uw gegevens kan even duren. Afhankelijk van uw voorbereiding kunt u de financieringsaanvraag doorlopen in ongeveer een uur. Bekijk de onderdelen:

Behoefte

Geef aan waar u een financiering voor nodig heeft. U kunt uit verschillende behoefte kiezen. Staat uw behoefte er niet tussen? Kies er dan een die het meest in de buurt komt. In het persoonlijk financieringsgesprek nemen we uw investeringsplannen verder met u door.

Prognose

Bij een nieuwe financiering horen nieuwe lasten. Met de prognose krijgen we een beeld van uw bedrijf en of u de nieuwe lasten kunt dragen. Een prognose opstellen kan lastig zijn. Vraag eventueel uw accountant of een andere financieel adviseur om hulp. Tijdens uw online aanvraag kunt u het prognosescherm naar hen doorsturen met de knop 'delen'.

Productindicatie

U krijgt een voorstel voor een lening of een krediet. Is het voorstel een combinatie, dan zijn de bedragen passend onderverdeeld. Bedragen worden naar boven afgerond op € 1.000. In het gesprek kijken we of het voorstel inderdaad de beste oplossing voor u is. Waar nodig bespreken we in het gesprek ook andere financieringsvormen.

Profiel onderneming

We stellen u meerkeuzevragen over uw privésituatie, uw ervaring en uw visie op uw bedrijf. De vragen gaan bijvoorbeeld over welk type ondernemer u bent, hoe u tot uw toekomstvisie komt en hoe u uw eigen financiële kennis en inzicht beoordeelt.

Online aanvraag: de belangrijkste stappen - Stap 2

Technische specificaties

Browsers en besturingssystemen

U kunt een financiering aanvragen met de volgende browsers en besturingssystemen:

 • Windows 10 met Internet Explorer 11, laatste versie van Firefox of Chrome
 • Windows 8 met Internet Explorer 10 of hoger, laatste versie van Firefox of Chrome
 • Windows 7 met Internet Explorer 10 of hoger, laatste versie van Firefox of Chrome
 • Windows Vista met Internet Explorer 9, laatste versie van Firefox of Chrome
 • Apple OS X 10.7 of hoger met Safari 6 of hoger, laatste versie van Firefox of Chrome
 • Linux Ubuntu met laatste versie van Firefox of Chrome

Probeer bij problemen een andere browser. Of neem contact met ons op.

Documenten uploaden

U kunt documenten met de volgende bestandstypen uploaden: doc, docx, jpg, jpeg, rtf, gif, png, bmp, pdf, tiff, xls, xlsx, txt . U kunt maximaal 45MB uploaden.

Uw aanvraag opslaan en opnieuw openen

Na ieder scherm in de aanvraag worden uw gegevens opgeslagen. U kunt ook gebruikmaken van het diskette-icoon. Daarna kunt u stoppen door uit te logen. Wilt u doorgaan met uw aanvraag, dan kunt u weer inloggen via de oranje button op deze pagina.

Hulp

Komt u er tijdens uw online aanvraag niet uit? Gebruik de contactknop rechtsboven in het scherm. Aan het einde van uw aanvraag kunt u een rapportcijfer en een toelichting geven. U kunt uw mening ook geven tijdens het financieringsgesprek.

Samen met de Rabobank

Een financieringsaanvraag die u zelf voorbereidt, kunnen we vaak sneller verwerken. Maar u staat er in deze fase niet alleen voor. Wilt u de stappen eerst doornemen met een Rabobankadviseur? Laat dan uw gegevens achter. Wij bellen u terug. We kunnen dan nog niet inhoudelijk ingaan op uw financieringswensen, maar u wel op weg helpen met de aanvraag.

Bel mij terug

Samen met uw financieel adviseur

U kunt de financieringsaanvraag ook uitbesteden aan uw accountant, boekhouder of een andere financieel adviseur. Daarvoor is het Financieringsportaal ontwikkeld: een portaal waarin u samen kunt werken aan de aanvraag.

Lees meer over het Financieringsportaal

Samen met LoanStreet

LoanStreet is een platform dat u kunt koppelen met uw Exact boekhoudpakket. Dit is handig als u een financiering wilt aanvragen, want de meeste gegevens worden zo automatisch al ingevuld. Via LoanStreet kunt u in één keer financiering aanvragen bij meerdere partijen.

Lees meer over LoanStreet

Contact

Rabobank