Investeren in een eigen bedrijfspand

Kopen of huren

Iedere ondernemer die een bedrijfspand nodig heeft, krijgt te maken met de vraag: kopen of huren. Ook Eric van den Hoven en Edwin Robben van het Brabantse Eder Electro hebben al verschillende keren voor die keuze gestaan. Kortgeleden besloten zij om de huur op te zeggen en te investeren in een eigen bedrijfspand. De bedrijfshypotheek vroegen zij aan bij de Rabobank.

Eder Electro bestaat sinds 2007 en specialiseert zich in alle soorten elektrotechniek. Eric: “De ene keer repareren we straatverlichting en de andere keer werken we in een kantoor met ingewikkelde elektronische systemen.” Edwin: “We zijn begonnen in een kleine garage, maar we zijn sindsdien al een paar keer verhuisd. Het is nodig, want we krijgen het steeds drukker.” Het idee om een pand te kopen in plaats van te huren speelde al langer bij de mannen. “Met huren ben je het geld iedere maand kwijt en met kopen bouwen we wat op voor later.” Daarom belden zij hun Rabobank voor de mogelijkheden.

Snel duidelijkheid

De heren startte hun financieringsaanvraag online "Ik vind dat wel makkelijk, want zo heb je zelf in de hand wanneer je het doet”, vertelt Edwin. “We zijn toen samen achter de laptop gaan zitten. Voor de prognose hebben we onze accountant er nog even bij gehaald.” Daarna ging het snel want vrijdag verstuurden zij hun aanvraag en maandag belde de accountmanager van de Rabobank, met de uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Edwin: “Het gesprek was heel positief. We konden merken dat Martijn, onze accountmanager, zich goed had voorbereid. Hij kende onze historie.” Meteen in het gesprek werd duidelijk dat Eder Electro het benodigde bedrag kon lenen voor hun pand. “Dat is prettig. Ik wil namelijk snel weten waar ik aan toe ben. Anders hoef ik ook niet verder naar panden te gaan kijken.”

Een nieuw thuis

Binnen twee weken na het starten van de aanvraag stond het nieuwe bedrijfspand in Udenhout op naam van de ondernemers. Edwin: “Dit gaat ons echt verder helpen, want nu kunnen we een showroom inrichten waar we onze klanten Domotica laten beleven.” Domotica is de verzamelnaam voor alle huiselijke elektronica die bijvoorbeeld via de smartphone te besturen zijn (gebouwenautomatisering). Eric: “Er moet natuurlijk nog veel gebeuren hier. Het meeste doen we in de avonden en weekenden. Maar het voelt nu al als thuis.”

Financieren in één dag

Ook investeren in een bedrijfspand, bedrijfsmiddel of heeft u extra werkkapitaal nodig? Start net als Edwin en Eric uw financieringsaanvraag online. U kunt vaak de volgende werkdag al in gesprek met onze adviseur. Tijdens dat gesprek krijgt u meteen duidelijkheid over uw aanvraag.

Ontdek hoe het werkt

Contact

Rabobank