'En óf wij bedrijven kunnen vergroenen'

Ricardo Rietveld van Bloei Interieurbeplanting bekijkt de wereld door een groene bril. Met zijn creatieve interieurbeplanting geeft hij bedrijfspanden en werkplekken een frisse uitstraling. “Veel van onze klanten betalen maandelijks een bedrag voor deze beplanting en het onderhoud, eigenlijk een soort lease.” Om al die groenconcepten voor te schieten had Rietveld extra geld nodig. Bij de Rabobank kreeg hij snel groen licht voor een zakelijke lening en een zakelijk krediet.

Vandaag is Rietveld aan de slag bij een bedrijf in de buurt. “Hier hebben we in het atrium een buitengevoel gecreëerd met een aantal bomen. Kippenvel krijg ik daarvan.” Naast ziekenhuizen en vliegvelden, kloppen ook kleinere bedrijven bij hem aan. Rietveld: “Dat zijn vaak ondernemers die het lastig vinden om een paar duizend euro in planten te steken. Als ik dan vertel dat zij voor ongeveer honderd euro per maand een mooi groenplan kunnen krijgen, dan zijn ze vaak meteen enthousiast. Daarom bieden we deze regeling steeds vaker aan, maar dan moet ik dus wel de kosten uit eigen zak voorschieten.”

Persoonlijk en direct geregeld

“Op de radio hoorde ik dat je binnen één dag een financiering kunt krijgen bij de Rabobank. Toen heb ik me eerst goed voorbereid op de online aanvraag, door gegevens op te vragen bij mijn accountant. Daardoor viel uiteindelijk het invullen best mee.” De volgende dag werd Rietveld gebeld en weer een dag later zat hij aan tafel bij zijn Rabobank in Eindhoven. “Ja, dat was gewoon erg fijn. Mijn accountmanager had zich goed voorbereid. Hij stelde kritische vragen, maar dat vind ik juist sterk. Zo kun je sparren en weet je wat je aan elkaar hebt.” Ik liep daar met een gevoel de deur uit dat ik echt op de juiste weg zat. En mijn aanvraag was ook direct goedgekeurd.”

Ricardo had binnen een paar dagen het afgesproken bedrag op zijn rekening staan. Een deel in de vorm van een zakelijke lening en een deel als krediet. Rietveld is nu al aan de slag met het geld: “We hebben dit voor een deel nu geïnvesteerd in plantenbakken die alweer bij een aantal van onze klanten staan.”

Snel van plan naar investering

Ook snel door met uw investering? Start vandaag nog online met de voorbereiding op uw persoonlijk financieringsgesprek, dan kunt u in de meeste gevallen de volgende werkdag al in gesprek met een accountmanager. Aan het einde van dit gesprek heeft u duidelijkheid.

Lees meer over financieren in één dag

Contact

Rabobank