3 stellingen over financial lease

Ontdek of lease bij u past

Over financial lease bestaan vooroordelen en vragen. Is lease wel echt de juiste oplossing voor uw investering? We nemen graag 3 stellingen met u door, zodat u zelf de afweging kunt maken of lease bij u past.

1. Lease is duur

U betaalt natuurlijk rente. Maar hier staat tegenover dat u de investering gespreid kunt betalen. Soms is dat nodig omdat u zelf het geld niet achter de hand heeft en in andere gevallen kunt u op die manier uw eigen middelen vrijhouden om op andere plaatsen in uw bedrijf meer rendement te maken. Kortom: u betaalt rente, maar daar krijgt u bestedingsruimte voor terug.
Duurder dan lenen?

Of lease voordeliger of duurder is dan een zakelijke lening, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan uw bedrijfssituatie en het type bedrijfsmiddel dat u nodig heeft. Via onze online aanvraagmodule kunt u binnen één minuut uw maandbedrag berekenen.

2. Lease is alleen voor auto’s

Auto’s en bestelwagens zijn nog steeds de meest geleaste bedrijfsmiddelen. Toch houdt het daar niet op. Zeker de laatste jaren kiezen ondernemers ook steeds vaker voor het leasen van machines, landbouwapparatuur, industriële 3D-printers en complete productielijnen. Met financial lease kunt u vrijwel elk bedrijfsmiddel leasen, zolang het een serienummer of een kenteken heeft.

3. Lease is alleen geschikt voor grote investeringen

Kost uw beoogde bedrijfsmiddel of bestelwagen € 5.000 of meer? Dan is lease al een optie. Daarmee is het dus ook een financieringsvorm voor ondernemers die kleinere investeringen willen doen. Overigens is het ook mogelijk om tweedehands bedrijfsmiddelen te leasen. Voor veel ondernemers een serieuze overweging, want het aankoopbedrag is lager en dus ook het maandbedrag van lease.

Voordelen

  • Geen eigen geld nodig
  • Houd uw eigen middelen vrij
  • Betaal een vast bedrag per maand
  • Het bedrijfsmiddel is het enige onderpand
  • Mogelijke fiscale voordelen, vraag uw adviseur

Bekijk hoe aanvragen werkt en bereken uw maandbedrag.

Aandachtspunten

  • Niet geschikt voor panden en extra werkkapitaal
  • Extra aflossen niet mogelijk
  • Bij financial lease regelt u zelf het onderhoud en de verzekeringen

Heeft u vragen over lease? Bel of chat met ons, 24 uur per dag.

Contact

Rabobank