Acht dingen die u moet weten over lease

Bij lease denkt u misschien direct aan het leasen van een bedrijfsauto. Maar wist u dat u vrijwel elk bedrijfsmiddel kunt leasen? Zo zijn er nog een aantal wetenswaardigheden over lease:

1. Financieren tot 100% van de aanschafwaarde

U kunt met lease het gehele aanschafbedrag financieren. U hoeft dus geen eigen geld in te brengen. Eigen geld inbrengen blijft wel een mogelijkheid. U kunt bijvoorbeeld een aanbetaling doen of een slottermijn afspreken. Daarmee heeft u invloed op uw maandbedrag.

2. Leasen voor een vast bedrag per maand

U betaalt een vast bedrag per maand en weet dus precies waar u aan toe bent. Zo kunt u budgetteren en grip houden op uw maandelijkse kosten.

3. Geen extra onderpand

Het bedrijfsmiddel dat u least is doorgaans het enige onderpand. U houdt dus uw zekerheden vrij voor andere financieringen, nu of in de toekomst.

4. Kosten afgestemd op de levensduur van het bedrijfsmiddel

De kosten van lease hangen af van uw kredietwaardigheid, het bedrijfsmiddel dat u wilt leasen en de looptijd. De maximale looptijd is afhankelijk van de economische levensduur van het bedrijfsmiddel.

5. Fiscaal voordeel

Met lease profiteert u mogelijk van investeringsaftrek. Uw accountant kan u vertellen wat dit fiscaal voordeel u kan opleveren. Meer weten over de fiscale en boekhoudkundige voordelen van lease? Vraag ernaar bij de Belastingdienst of uw accountant.

6. Nieuwe én gebruikte bedrijfsmiddelen

Lease is niet alleen geschikt voor nieuwe bedrijfsmiddelen. U kunt bij de Rabobank ook gebruikte bedrijfsmiddelen leasen. Door voor een tweedehands bedrijfsmiddel te kiezen, kunt u het leasebedrag en de maandlasten verlagen.

7. Voor vrijwel elk bedrijfsmiddel

Een robot, een complete productielijn of medische apparatuur? Zolang het bedrijfsmiddel roerend en zelfstandig is (geen halffabricaat) kan het doorgaans geleast worden. Het bedrijfsmiddel moet herkenbaar zijn door middel van een kenteken of serienummer.

8. Sale en leaseback

Met sale en leaseback verkoopt u uw bedrijfsmiddel aan de leasemaatschappij. Vervolgens least u hetzelfde bedrijfsmiddel voor een vast bedrag per maand. Zo kunt u geld dat vastzit in uw bedrijfsmiddelen vrijmaken. Handig als u kapitaal nodig heeft voor een nieuwe investering of een bedrijfsovername.

Financial lease offerte in één minuut

Bereken nu online uw maandbedrag. Verstuur daarna vrijblijvend uw aanvraag en ontvang binnen één minuut de offerte. U weet direct of u door kunt met uw investering.

Contact

Rabobank